Eerste Kleine 3 Draken Mahjongtornooi groot succes

Image
Temsenaar Peter Van Damme werd de eerste Belgisch Kampioen Mahjong.
TEMSE. Mahjong Vereniging Kleine 3 Draken organiseerde het voorbije weekend haar eerste Internationaal Mahjongtornooi, de Belgian Open 2009 MCR, én Belgisch Kampioenschap. Mahjong is een Chinees strategiespel dat de laatste tijd sterk aan populariteit wint.

Zaterdag speelden 56 spelers van 6 nationaliteiten de Belgian Open 2009 MCR. Fransman Lionel Legaie won,  zijn landgenoot Sébastien Berret werd tweede en de Nederlander Rudy Wong-Chung werd derde.

Zondag speelden de Belgen onderling een vriendschapstornooi met de titel van Belgisch Kampioen als inzet.
Plaatsen 1 en 2 waren voor Marianne Croeze en Chris Janssen (Nederland). De tweede plaats werd bekleed door Temsenaar Peter Van Damme. Als mede-organisator van dit eerste Mahjongtornooi en als voorzitter van de Belgian Mahjong Association vzw mag hij zich voortaan ook de eerste Belgisch Kampioen Mahjong noemen.
 
De volledige uitslag van de 'Belgian Open 2009' zijn na te lezen op de website kleine3draken.net. (mb)

Image
Schepen Hugo Maes (r), geflankeerd door vlnr Chris Janssens, Marianne Croeze en Peter Van Damme.

 

Lees ook:

TEMSE. Vereniging 'Kleine Drie Draken' organiseerde op zaterdag 12 maart voor de derde keer de Belgian Open, een tornooi Mahjong. Dat spel wordt ook wel eens het 'spel van de 4 winden' of  het 'spel...

TEMSE. Dit weekend organiseert de nieuwe Mahjongvereniging Kleine 3 draken haar eerste Mahjong-tornooi in JOC De Nartist. Het tornooi is meteen erkend door de European Mahjong Association. Daardoor...