Autokeuringstations langer open

REGIO. Wie z'n auto wil laten keuren kan vanaf september op maandag- en donderdagavond tot 19 uur terecht bij de autokeuring. Nu kan dat slechts tot 17 uur en moeten heel wat mensen noodgedwongen een (halve) dag vrijaf nemen op het werk. Er is nog geen definitieve beslissing maar de onderhandelingen hier zijn vergevorderd. Bovendien speelt GOCA met de idee om de elektronische en telefonische reservatie in alle keuringstations mogelijk te maken. De langere openingsuren moet de wachttijden korter maken.  

De wijzigingen passen in een voorstel van Open VLD om de autokeuring te hervormen. In dat voorstel vraagt Open VLD de vervanging van de verplichte tweede keuring voor lichte inbreuken door een attest van een erkend garagist, evenals een betere opsporing en sanctionering van niet-gekeurde voertuigen. (mb)

 

 

Lees ook:

REGIO. Het met de wagen naar de autokeuringsdienst, in de volksmond gekend als de schouwing, gaan betekent voor veel mensen een uitstap die met een bang hart gebeurt. Is de wagen in orde? Zoniet...