Hamse Wuiten pleegt overspel met Sinaaise bok

Image
'Overspel' en een kruising van een Hamse Wuiten met een Sinaaise Bok.
HAMME. Inwoners van Hamme zijn opgegroeid met de legende van de Hamse wuiten over de pratende Vlaamse Gaai die het praten verleerd had toen de woeste Vikings hem meenamen en z’n tong terugvond toen hij opnieuw in Hamme kwam. Volgens de legende sprak de vogel op dat moment 'Kwek, kwek, kein Ham gezien'. 'De Hamse Wuiten' is ook de naam van een beeldenroute in de Durmegemeente die zaterdagmiddag wordt geopend.  De beeldenroute toont langs een route door het centrum van Hamme het werk van 18 kunstenaars.

Kunstenares Lieve Janssen uit Sinaai heeft de Hamse Wuiten in haar werkplaats ontdekt, waar ie een Sinaaise bok ontmoette. Het nieuwe kunstwerk van Lieven Janssen is een Wuiten met een bokkevel, bokkehorentjes en een Katharinawiel. Janssen doopte haar beeld met de veelzeggende naam 'Overspel'. Het beeld is van 23 augustus tot 6 september te bewonderen in de tuin van Magda Laureys aan de Plezantstraat 24 in Hamme, langs de beeldenroute 'De Hamse Wuiten'. 'Overspel' is er te zien op zaterdag- en zondagnamiddag van 14 tot 18 uur. (mb)

Image
'Overspel' en een kruising van een Hamse Wuiten met een Sinaaise Bok. Het beeld staat nog tot 6 september langs de beeldenroute 'De Hamse Wuiten'.

 

Lees ook:

SINAAI/HAMME. Kunstenares Lieve Janssen verlaat na drie jaar opnieuw haar knus atelier in het stiltegebied in Sinaai om nieuwe werken tentoon te stellen. Dat doet ze slechts om de drie jaar 'om het...

Het boek 'Kleur, Klank en Kracht' over het werk van Lieve Janssen is op de tentoonstelling verkrijgbaar. WAASMUNSTER. In kasteel Blauwendael te Waasmunster is vanmiddag de tentoonstelling...