Lieve Janssen exposeert 'Me and my colours'

SINAAI/HAMME. Kunstenares Lieve Janssen verlaat na drie jaar opnieuw haar knus atelier in het stiltegebied in Sinaai om nieuwe werken tentoon te stellen. Dat doet ze slechts om de drie jaar 'om het artistiek niveau van haar exposities hoog te houden'. Die jaar geleden koos ze kasteel Blauwendael voor werken met 'Kleur, Klank en Kracht'. Voor haar tentoonstelling 'Me and my colours' koos ze galerie Ideeplusart in Hamme.

Met 'Me and my colours' wil Lieve Janssen haar talent bevestigen en ook een vernieuwing in haar stijl en visie tonen. Dat dier terugkeren is haar werken, is alvast een bevestiging van haar grote liefde voor de natuur. Het eerste luik van haar tentoonstelling toont een opmerkelijke olieverfreeks met (levensgrote) koeien in de hoofdrol.

In een tweede olieverfreeks toont Janssen portretten van bekende personen waar ze op een of andere manier een verbondenheid of appreciatie voor voelt. Het is aan de toeschouwer om te ontdekken wat haar band is met bekende namen als Tom Lanoye, Herman Brusselmans en Jan Decleir. Voor de  tentoonstelling '60 Jaar mensen achter de dijk' liet ze met een reusachtig en kleurrijk portret Filip de Pillecijn herleven. Het 2,20 meter op 1,80 meter grote werk is eveneens te zien op de deze expo.

Het derde luik van 'Me and my colours' is een reeks schetsen aquarel en potlood, het resultaat van wekelijkse oefeningen in het atelier van Lieve Ulburghs in Antwerpen.

De tentoonstelling 'Me and my colours' is te zien van zondag 27 februari 16 uur tot en met zondag 3 april in Kunstcenter Hamme aan de Sint-Jansstraat 27 te Hamme. De tentoonstelling is in deze periode te bezoeken op zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur. De vernissage is op zondag 27 februari om 16 uur. (mb)

info: lievejanssen.be

 

Lees ook:

'Overspel' en een kruising van een Hamse Wuiten met een Sinaaise Bok.HAMME. Inwoners van Hamme zijn opgegroeid met de legende van de Hamse wuiten over de pratende Vlaamse Gaai die het praten...

Het boek 'Kleur, Klank en Kracht' over het werk van Lieve Janssen is op de tentoonstelling verkrijgbaar. WAASMUNSTER. In kasteel Blauwendael te Waasmunster is vanmiddag de tentoonstelling...