Campagne 'Koester ze' informeert over borstkanker

Image
Presentatrice Ann Lemmens en actrice Veerle Dobbelaere en drie bekende vrouwen uit het verenigingsleven vormen het campagnebeeld van 'Koester ze'.
SINT-NIKLAAS. Eén derde van de Vlaamse vrouwelijke kankerpatiënten heeft borstkanker. Om deze verschrikkelijke ziekte tijdig te kunnen opsporen starten Logo Waasland, AZ Nikolaas en het stadsbestuur een uitgebreide preventie- en informatiecampagne onder het motto 'Koester ze'.

Tentoonstellingen, infomomenten, marktacties en een mediacampagne moeten vrouwen duidelijk maken dat borstkankerpreventie belangrijk is. De ziekte kan niet vermeden worden maar is in veel gevallen wel goed behandelbaar. Vroegtijdige opsporing is hierbij van levensbelang. De campagne gaat gepaard met een rozelintjesactie, hét symbool van de strijd tegen borstkanker. De bekende lintjes zijn verkrijgbaar aan de infobalie van het stadhuis.

Voor het campagnebeeld van 'Koester ze' poseerden vijf Sint-Niklase vrouwen, bekend uit de media: presentatrice An Lemmens, actrice Veerle Dobbelaere en drie vrouwen die actief zijn in verschillende verenigingen.

infomomenten en tentoonstellingen

Op maandag 5 oktober start in de stadsschouwburg een panelgesprek met Nicole en Hugo en een getuige over hun ervaring met borstkanker. Een arts zal de medische aspecten van het belang van vroegtijdig opsporen van borstkanker toelichten. De gratis infonamiddag begint om 13u30 in de stadsschouwburg op maandag 5 oktober. Inschrijven kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 03/760 92 48.

Daarnaast zijn er drie tentoonstellingen.  Zo loopt in de AZ Nikolaas in de Moerlandstraat 1 van van 5 tot 30 november 2009 een interactieve tentoonstellingen die de aspecten van het vroegtijdig opsporen van borstkanker toelicht. Wie wil, kan een bezoek  brengen aan de mammografische eenheid. Hiervoor inschrijven noodzakelijk. Inschrijvan kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 03/760 27 25.

Van 9 tot 27 november loopt in de de stedelijke openbare bibliotheek aan het H. Heymanplein de tentoonstelling 'Bustehouder' met vijftien portretten van vrouwen die vertellen hoe zij kijken naar hun lichaam en gezondheid.

Van 16 oktober tot 15 november is in de foyer van de stadsschouwburg een fototentoonstelling met naaktportretten door Ivan Scheers te bekijken.

Image
Presentatrice Ann Lemmens en actrice Veerle Dobbelaere en drie bekende vrouwen uit het verenigingsleven vormen het campagnebeeld van 'Koester ze'.

marktacties

Wie naar de markt komt op donderdag 5 november en zaterdag 14 november kan langskomen bij het 'Koester ze'-kraampje, waar vrouwen graag uitleg geven bij de verschillende acties en het belang van het vroegtijdig opsporen van borstkanker.(mb)

 

 

Lees ook:

Het logo met slogan, ontworpen door Kathleen Buytaert (OCMW) die er een wedstrijd mee won. Ze ontvangt een prijs van 100 euro.BEVEREN. In de raadzaal van het OCMW werd de sensibiliseringsactie die...

SINT-GILLIS-WAAS. Het gemeentebestuur van Sint-Gillis-Waas levert heel wat inspanningen om haar vrouwelijke bevolking ervan bewust te maken van het gevaar van borstkanker. Oktober is immers de...

Het gemeente- en ocmw-personeel draagt deze maan dit roze lint om vrouwen aan te moedigen een mammografie te laten doen.SINT-GILLIS-WAAS. Oktober is de internationale borstkankermaand. In het hele...

de affiche voor de rozelintjesactieLOKEREN. Onder de naam 'Rozelintjesactie' kondigde OCMW-voorzitter Luc De Block in Lokeren een groots opgezette actie aan voor vroegtijdige opsporing van...

BEVEREN. In oktober besteden de gemeente Beveren, het OCMW, artsen en apothekers extra aandacht aan de strijd tegen borstkanker. De drie vrouwelijke schepenen van de gemeente: Katrien Claus,...

BEVEREN. De drie vrouwelijke schepenen van Beveren, Katrien Claus, An Cools en Heidi Beck, willen vrouwen uit Beveren aanmoedigen om zich te laten screnen op borstkanker. De drie willen daarvoor...