Dag Van de Jeugdbeweging in Hamme

HAMME. De Hamse jeugdraad, jeugddienst en JH 't Klokhuis slaan vrijdag de handen in elkaar voor de  'dag van de jeugdbeweging'. De gemeente zet niet alleen de jeugdbewegingen in de verf, maar het gehele jeugdwerk. Kinderen en jongeren die in het uniform van de jeugdbeweging naar school gaan of gaat werken krijgt een attentie.

Leerlingen van het lager onderwijs die het uniform van hun jeugdbeweging aantrekken als outfit voor de laatste schooldag van de week, krijgen een vieruurtje. Leerlingen van het middelbaaronderwijs die in de gekende kort broek-outfit naar school trekken worden tussen 7 uur en 8u30 getrakteerd op een ontbijt op de Markt. Wie de boterhammen in JH 't Klokhuis naar binnen werkt, krijgt verse soep en om  16 uur ligt er een vieruurtje klaar.

Daarnaast kan de vereniging met het meeste uniformen, in verhouding tot het aantal leden, een cadeaubon winnen. Om die bon te winnen, moeten de leden op de lagere school of aan de muziekacademie of 't Klokhuis een wedstrijdformulier invullen. Dat formulier moet ten laatste zaterdagmorgen 24 oktober afgeven zijn op de jeugddienst. Ten slotte trakteert de jeugdraad alle vrijwillgers, aktief in het jeugdwerk, op een etentje in zaal Den Bond. (mb)

 

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT. Net als vorig jaar is de KSA als beste jeugdbeweging uit een opdrachtenweek om de wisselbeker gekomen. Naar aanleiding van de 'Dag van de Jeugdbeweging' had de jeugdraad afgelopen week...

ZWIJNDRECHT.  Op vrijdag 22 oktober vieren alle jeugdbewegingen in Vlaanderen de 'dag van de jeugdbeweging'. Op deze hoogdag voor de jeugd is het de traditie dat al wie aangesloten is bij een...