Dag van de jeugdbeweging wordt week van de jeugdbeweging

ZWIJNDRECHT.  Op vrijdag 22 oktober vieren alle jeugdbewegingen in Vlaanderen de 'dag van de jeugdbeweging'. Op deze hoogdag voor de jeugd is het de traditie dat al wie aangesloten is bij een jeugdbeweging in zijn uniform naar school of werk gaat. Sinds enkele jaren wordt er rond deze dag nog veel meer gedaan dan enkel naar buiten komen in uniform. In de grote steden wordt er sinds enkele jaren steevast een ontbijt geserveerd aan zij die in uniform aan komen schuiven.

Om ook Zwijndrecht op de jeugdbewegingkaart te zetten, wordt er al jaren chocomelk en appelen uitgedeeld aan de kinderen die in uniform aan de kerk stonden. Dit jaar willen ze deze actie met de jeugdraad nog groter maken en vooral meer zichtbaarheid geven in de gemeente. Ze serveren weer op vrijdag chocomelk en appels voor de kleintjes aan de kerk. Maar de jeugdraad daagt ook deze keer de leden van de oudste afdelingen van de jeugdbewegingen uit om in actie te komen. Deze week zullen zij op allerlei manieren doe-opdrachten voorgeschoteld krijgen in de strijd om dé jeugdbeweging van Zwijndrecht te worden.
 
Elke avond om 19 uur ontvangen deze jongeren een SMS met de boodschap waar ze om 20 uur een opdracht moeten gaan uitvoeren. Stipt om 20 uur zal er steeds beoordeeld worden wie de winnaar van de dag is.
Op vrijdag 22 oktober om 20 uur zal de wisselbeker in het jeugdhuis Den Trechter aan 'dé beste jeugdbeweging' overhandigd worden. Hierna volgt er in het jeugdhuis een biervatenrace waarbij niet alleen de jongeren van een jeugdbeweging, maar ook alle anderen een gratis vat kunnen winnen.(r.d.)
 

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT. Net als vorig jaar is de KSA als beste jeugdbeweging uit een opdrachtenweek om de wisselbeker gekomen. Naar aanleiding van de 'Dag van de Jeugdbeweging' had de jeugdraad afgelopen week...

HAMME. De Hamse jeugdraad, jeugddienst en JH 't Klokhuis slaan vrijdag de handen in elkaar voor de  'dag van de jeugdbeweging'. De gemeente zet niet alleen de jeugdbewegingen in de...