Nieuwe structuur speelpleinwerking Waasland

Image
Speelpleinwerking Waasland blijft verder werken aan de verbetering van de kwaliteit van de speelpleinwerkingen.
SINT-NIKLAAS. De vzw Speelpleinwerking (SWW) hield zich het voorbije jaar meer bezig met de inhoudelijke ondersteuning en opvolging van de aangesloten speelpleinwerkingen. Dat resulteerde in een kwaliteitscharter waaraan de verschillende speelpleinwerkingen ondertekenden. Werkingen die niet aan de vereisten voldeden, stelden een actieplan op om dit aan te pakken. Voor dit jaar is een nieuwe structuur uitgewerkt waardoor animatoren meer betrokken worden bij het speelpleinwerk.

VZW Speelpleinwerking Waasland heeft een nieuwe structuur uitgedokterd die er voor moet zorgen dat de animatoren van de verschillende speelpleinwerkingen meer betrokken worden bij de werking van hun speelplein. De nieuwe structuur bestaat uit drie werkgroepen: fun, promo en ondersteuning.
De eerste werkgroep, Fun, zal zich bezighouden met het organiseren van o.a. trefdagen, ludieke acteies en aankoop van nieuw materiaal. De werkgroep Promo heeft als voornaamste taak om nieuwe animatoren aan te werven, deze te begeleiden en te werken rond de bekendheid van de speelpleinwerking. De laatste werkgroep moet de aangesloten speelpleinwerkingen inhoudelijk en kwalitatief ondersteunen zoals dat vorig jaar is afgesproken in het kwaliteitscharter.

Daarnaast heeft SWW een aparte groep rond communicatie opgericht. Deze zal zich bezighouden met het onderhouden van de website. Voor deze groep is de vzw Speelpleinwerking Waasland nog op zoek naar technische onderbouwde medewerkers.

Andere actiepunten waar SWW zich dit jaar mee zal bezighouden om de kwaliteit van de speelpleinwerking te verbeteren zijn o.a. de verdere uitbouw van haar materiaalbank en de organisatie van een vormingsdag voor alle speelplein- en jeugdbewegingsanimatoren.

Wie wil meewerken aan de speelpleinwerking in het Waasland kan terecht op de website wasespeelpleinen.be. (mb)

 

 

 

Lees ook:

Het nieuwe speelpleintje in de Stanislas Cockstraat te Lokeren.LOKEREN. Zaterdag kreeg de Molenbergwijk er twee speelpleintjes bij. Eén pleintje kreeg speeltuigen voor kinderen tot 6 jaar,...

Voor de vakantieperiode zoeken zowel de stad als de speelpleinwerking enthousiaste animatoren.SINT-NIKLAAS. Zowel vzw Speelpleinwerking Waasland als de stad Sint-Niklaas zijn op zoek naar animatoren...

SINT-NIKLAAS. Vzw Speelpleinwerkingen Waasland heeft een audit laten uitvoeren van de organisatie van de speelpleinwerkingen in Sint-Niklaas. Daaruit blijkt dat particuliere speelpleinwerkingen een...

SINT-NIKLAAS. Het gaat niet goed met de speelpleinwerking in Sint-Niklaas. Speelpleinwerking 'De Speelvogel' is definitief stopgezet en de werkingen Bob en Woezel nemen een sabbatjaar.

SINT-NIKLAAS. De vzw Speelpleinwerking Waasland lanceert twee voorstelling om het tekort aan buitenschoolse kinderopvang in de zomermaanden op te lossen.

SINT-NIKLAAS. Vandaag start het nieuwe seizoen van de Wase speelpleinwerking. Meteen start ook de gezamenlijke monitorenwervingsactie van tien Wase speelpleinwerking.  Na ‘Goe...