Gokartrace hoogtepunt in KSA-Feestweekend

Image
Zo zullen ze op zaterdag 8 mei om 19u weer klaar staan aan de start van de gokartrace.
ZWIJNDRECHT. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 mei organiseert KSA Vlaamse Kerels Zwijndrecht voor de zevende maal haar gokartrace-weekend. De opbrengst van dit feestweekend gaat naar de bouw van nieuwe KSA-lokalen. De KSA Gokartrace is het hoogtepunt van het weekendprogramma, waarbij 20 ploegen op gokarts door de straten van Zwijndrecht racen. De KSA Gokartrace is na vijf edities ondertussen al een fenomeen. Daarvoor en daarna organiseert KSA nog allerlei activiteiten.

Zo is er voor de sportieven op d zaterdagvoormiddag een familiefietstocht voor jong en oud doorheen het Wase polderlandschap. Er is de keuze tussen een korte (± 25 km) en een langere tocht (± 60 km). Aanmelden om 10u op de feestterreinen.
Deelnameprijs: 2 euro (5 euro per gezin); fietsers die ingeschreven zijn voor het eetmaal, rijden gratis. Dat eetmaal is voorzien om 13u met een bord lekker stoofvlees met groentjes en frietjes of eerder vol-au-vent met groentjes en frietjes of ook vegetarisch eten. Inschrijven kan via de website ksagokartrace.be  

Om 14u start de Generatierace voor KSA-leden, ouders en grootouders en daarnaast o.a. springkastelen, trampoline, speelparadijs. En dan wordt alles in gereedheid gebracht voor de KSA Gokartrace. Om 17u moeten de ploegen zich aanmelden en om 17u45 starten de kwalificaties om zoals in F1, de startposities te bepalen. Om 19u volgt de officiële start
Gedurende 2 uur rijden er 20 ploegen over ons parcours van 1 km. De ploegen rijden in gokarts voor twee personen. Alles is gebaseerd op de Formule 1, dus er wordt gestart met kwalificatieronden en gewisseld in de pits. Wie de meeste rondes heeft gereden na 2 uur racen is de terechte winnaar! Spectaculair! De start is op het Binnenplein aan de tent.
De prijsuitreiking is voorzien om 21u30 en daarna start de afterparty of de fuif met muziek uit de jaren ’70 – ’80 en ‘90

cafés in 't park op vrijdag

Op vrijdag 7 mei wordt het KSA-feestweekend ingezet met ‘Cafés in ’t Park’ dat voor de 4de keer plaatsvindt. Of 4 cafés, 4 thea’s, 4 sferen, 4 loacties. In en rond onze KSA-lokalen vier verschillende themacafés. Werkelijk voor ieder wat wils. De meeste cafés openen om 21u en de inkom is overal gratis (behalve voor het comedy-café)!

De Comedy Café is bij Henk Rijckaert & Manou Kersting met MC Bram Vanden Broecke.
Henk Rijckaert is bij het grote publiek bekend van het Canvas-programma Zonde van de Zendtijd, maar hij droeg ook bij aan andere radio- en tV-programma’s en zit al langer in het comedy-circuit. Deze avond brengt hij een try-out van zijn voorstelling ‘Wortels’.
Manou Kersting is bij de meeste mensen bekend uit de TV-series Matroesjka’s en Louis-Louise, maar verdiende reeds langer zijn sporen in het comedy-landschap. Samen met Chiel Van Berkel teisterde hij de Vlaamse en Hollandse zalen met W.A.C.K.O. In voorbereiding van zijn theatershow Toast schuilt hij nu het comedy-circuit af en komt hij deze avond bij de KSA.  Deuren om 20u00, aanvang 20u30 stipt !

Dan is er Veni, Vini, Bibi waar een flesje rood of wit, een glaasje cava of champagne is  vergezeld van een heerlijke tapa.

In De Moutspot is het betere streek- en andere bierencafé op Cafés in het Park. Brugse Zot en De Koninck van ‘t vat. En een keuze aan andere speciale bieren, zoals oude geuze, trappisten en oud bruin.
Cirque exotique is een café waar men naast cocktails kan genieten van Latin-like beats ‘n grooves (& mambo-merengue, reggae, reggaeton, dancehaal, ska, …) met Señor Bongo, Señor DannyMan, Señor Kinito en Señor Skanky Panky.
En dan is er nog het café met de muziek van vroeger die op de KSA –fuiven werd gedraaid in
Zoviet Siege

het waarom

Image
KSA Zwijndrecht nodigt uit. Aan het lokaal staat het aankondigingbord. Het lokaal zal verdwijnen. Om een nieuw te bouwen is veel geld nodig en daarom dat elk jaar in mei KSA-feesten worden georganiseerd.
KSA Vlaamse Kerels is reeds decennia een vaste waarde in Zwijndrecht. Oorspronkelijk opgericht in 1926 als een studentengilde telt de huidige gemengde jeugdbeweging meer dan 200 leden. De werking gaat door in de lokalen nabij het Administratief Centrum op het Binnenplein. Deze houten lokalen hebben al meer dan 30 jaar dienst bewezen. Zij zijn dus aan vervanging toe. Om de bouw van nieuwe lokalen te financieren werd een steuncomité opgericht. De eerste acties waren de jaarlijkse zesurenloop, die na zes edities werd opgevolgd door de gokartrace. De gokartrace op zaterdag bewees een succes te zijn en het programma werd uitgebreid met Cafés in 't Park op vrijdag.

Dankzij deze activiteiten kon KSA al wat geld sparen voor de geplande bouw van lokalen, maar nog lang niet genoeg. Ondertussen werd ook veelvuldig overlegd met het gemeentebestuur voor dit prangende probleem. Enkele opties werden onderzocht. Een tijdlang werd ook de huidige locatie overwogen, maar de definitieve keuze blijkt een terrein aan de R. Orlentstraat te worden. De bouwplannen van KSA worden dus iets concreter. Om deze bouwplannen te financieren wordt op het weekend van 8-9 mei opnieuw een feestweekend georganiseerd.

K.S.A. (Katholieke Studenten Actie) heeft haar wortels in de katholieke Vlaamse studentenbeweging. Nu is het een moderne jeugd- en jongerenbeweging. KSA Vlaamse Kerels was aanvankelijk enkel voor jongens, maar na het verdwijnen van haar zusterbeweging VKSJ Zwijndrecht in 1991 werd resoluut gekozen voor de gemengde werking. Deze bloeiende jeugdbeweging is een vaste waarde in het Zwijndrechtse verenigingsleven. KSA Vlaamse Kerels Zwijndrecht behoort tot de nationale jeugdbeweging KSJ-KSA-VKSJ.

Kinderen en jongeren vanaf 5 jaar komen wekelijks samen in verschillende leeftijdsgroepen voor een breed gamma aan activiteiten: spel, sport, knutselen, toneeltjes, zingen, openluchtleven, tochten, workshops, vorming, weekends, kampen, uitstapjes, ...
In het speels omgaan met kinderen en jongeren wil de leiding hen ruimte bieden om zichzelf te zijn en volop te experimenteren. Zo raken zij vertrouwd met zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en engagement.
KSA wil dit ook omzetten in een actieve betrokkenheid met de maatschappij en blijft een christelijk geïnspireerde beweging, die echter openstaat voor mensen van alle gezindten.
KSA biedt dus meer dan alleen spelletjes. Doorheen de activiteiten werkt KSA aan de vorming van kinderen en jongeren. We laten onze leden en begeleiding ervaren hoe kleine stappen in de richting van een betere samenleving gezet kunnen worden.

De activiteiten vinden wekelijks plaats meestal zaterdag van 14 tot 17u. In juli zijn er zomerkampen. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

Op de parking van het AC kwamen de karren in de pits te staan.ZWIJNDRECHT. De gokartrace heeft de KSA weer eens naar buiten gebracht als een belangrijke vereniging in de gemeente. Een vereniging die...