ACW neemt standpunt in rond invulling kleigroeve Argex

KRUIBEKE .Naar aanleiding van de publieke consultatie van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie, Dienst MER (Milieueffectenrapport) van de  Vlaamse Overheid heeft ook het ACW van Kruibeke, de koepel van de christelijke werknemersorganisaties, haar suggesties en bedenkingen overgemaakt. Het stelt vast dat de Vlaamse overheid (NV Waterwegen en Zeekanaal) een plan-MER laat opmaken in het kader van de GRUP Kleigroeve ARGEX, waarin twee alternatieven in onderzoek worden genomen.

ACW neemt het op voor het alternatief dat zegt: "Verondieping en vervolgens inrichting van een bedrijventerrein KMOzon op grondgebied Kruibeke (invulling volgens het gemeentelijk structuurplan) en natuurontwikkeling op grondgebied Zwijndrecht (invulling volgens het BPA)."

ACW stelt verder vast dat dit alternatief in overeenstemming is én met de economische bestemming van het gewestplan én met de huidige bestemming van het Gemeentelijk Structuurplan Kruibeke. Dit gebied bevindt zich ook in de Vlaamse Ruit en het E17 economisch netwerk én  dus kadert in de taakstellingen voor economische ontwikkeling  zoals bepaald in het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen in het algemeen en het Provinciaal Ruimtelijk Structuurplan in het bijzonder. De site naadloos sluit aan bij de industriezone Hogenakkershoek en gelegen is bij een hoofddorp.
Het ACW Kruibeke wijst ook op dat deze  herbestemming aansluit bij de huidige industriële activiteit en geen nieuwe of bijkomende hinder betekent  ten aanzien van de dorpskern en dat de site multimodaal ontsloten wordt door zowel de directe ligging aan de E17 als aan de Schelde.

Op vlak van natuur is ACW ook van mening  dat de gemeente Kruibeke reeds een bijzondere bijdrage inzake natuurontwikkeling levert in het kader van het GOG Kruibeke -Bazel -Rupelmonde. Maar het ondersteunt wel vraag om de natuurontwikkeling rondom het fort op het grondgebied Zwijndrecht te vrijwaren. Tenslotte wijst ACW er op dat de CNR–site te Rupelmonde van industriële bestemming omgevormd werd tot woonzone. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

WAASLAND. Op de veldloop in Lokeren kwam AC Waasland erg goed naar het podium. We maakten een samenvatting op foto.Bij de benjamins jongens werd Mathisse Colman de winnaar.

Aan de stand van de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting gaf adjunct-directeur Kurt Herregodts de passende uitleg.BEVEREN. ACW heeft in de zalen van het Gildenhuis en op de parking een zeer...

TEMSE. Op vrijdag 26 februari tussen 8 en 12 u, zal ACW Temse opvallend aanwezig zijn op de wekelijkse markt. Hun marktwagen zal daar een plaatsje hebben om meteen alle bezoekers attent te maken op...

De nieuwe overdekte transportband in de richting van de kleiputten.BRUCHT/KRUIBEKE. Zoals we reeds aankondigden zal er zaterdag verkeershinder zijn op de baan Burcht - Kruibeke omdat de firma...

KRUIBEKE. Op zaterdag 6 februari tussen 9 en 10 uur worden er ter hoogte van de firma Argex twee nieuwe transportbanden over de rijbaan gemonteerd. Het verkeer tussen Burcht en Kruibeke zal hierdoor...

SINT-GILLIS-WAAS. Geheel in het teken van Rerum Novarum plant de Christelijke Arbeidersbeweging een lindeboom, als symbool van verbondenheid. Elke afdeling legt haar eigen accent.