Leerlingen balletschool Temse hebben toekomst

Image
De leerlingen van balletschool Scaldis uit Temse gaven eind mei een succesvol recital.
TEMSE. Wie balletlessen volgt aan de Balletschool Scaldis Temse maakt een goede kans om later door te groeien in het balletwereldje. Ruim negen leerlingen van de Temsese school zijn aangenomen aan de  Koninklijke Balletschool Antwerpen. Ook in eigen gemeente is de school populair. De jongste recital van 28 en 39 mei trok ruim 500 bezoekers.

Balletschool Scaldis werd in 1998 opgericht door Roland Helven, balletdanser en -leraar met een internationaal palmares. Dezelfde man richtte ook de balletscholen van Hamme, Temse en Bazel op.  Scaldis telt ruim 40 leerlingen, verdeeld over 5 leeftijdsgroepen vanaf 5 jaar. Negen leerlingen zijn intussen doorgegroeid naar de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Daarvan zijn er nog vijf acktief bij Scaldis: Nini De Vet is professionele ballerina en lesgeefster bij Scaldis, Louis-Arthur Seynhaeve volgt nog les in Antwerpen. Tot slot legden drie leerlingen een succesvolle auditie af aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Niki Calle en Yasseen en Moena Chioua Lekhli trekken in september naar het best aangeschreven balletinstituut van ons land.

Wie interesse heeft om les te volgen bij balletschool Scaldis kan op woensdagavond van 17 tot 20.30 uur of op vrijdag van 17 tot 20 uur terecht  in de bovenzaal van taverne-restaurant Temsica.  (mb)

Image
Balletleraar en bezieler Roland Helven en professionele ballerina-lesgeefster Nini De Vet met Scaldis- leerlingen die les (gaan) volgen aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen. V.l.n.r. Nini De Vet, Yasseen en Moena Chioua Lekhli, Niki Calle en Louis-Arthur Seynhaeve.

 

 

Lees ook:

BURCHT. Na een periode van stilte rond de grote verkaveling die op de vroegere terreinen van Sidal wordt uitgewerkt, is er toch weer wat leven te merken. De Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke...