Standbeeld Philip Verheyen schitterend opgepoetst

VERREBROEK. Het is ondertussen al algemeen bekend dat de gemeente in 2010 in feeststemming is rond de Verrebroekse figuur van dokter Philip Verheyen. Het werd een Verheyenjaar omdat het nu 300 jaar geleden is dat de geleerde overleed. Rond dit thema werd op 28 mei 2010 reeds een feestelijkheid georganiseerd te Verrebroek.

Het was al maart 2010 toen de Technische Dienst gebouwen nog het verzoek kreeg om te zorgen dat het standbeeld van Philip Verheyen, dat op het Verheyenplein naast de kerk staat, zou worden opgekuist zodat het er mooi zou bij staan op de huldiging. Tevens moest ook een arduinen gedenkplaat worden gerestaureerd op een gevel in de Bloempotstraat waar het geboortehuis van de beroemde Verrebroekenaar was.

Bij het nader onderzoeken van het beeld werd vastgesteld dat door de slechte staat van het monument een grondige renovatie dringend noodzakelijk bleek. In vergadering van 12 april 2010 besliste het schepencollege dan ook bij hoogdringendheid, door de slechte staat van het monument en om de restauratiewerken klaar te krijgen tegen 28 mei 2010. Een grondige herstelling werd mogelijk gemaakt.
Dat het grondig werd gedaan blijkt wel uit de kostprijs die op ongeveer 40.000 euro stond. Pas nu moet de gemeenteraad er akte van nemen. Het beeld staat er wel stralend bij en de Verrebroekenaren anno 2010, zijn bijzonder fier. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

Verrebroek herdenkt de 300ste sterfdag van Philip Verheyen.VERREBROEK. De Verrebroekse Flippen eren dit weekend hun beroemde dorpsgenoot Philip Verheyen. De bekende anatoom werd geboren in 1648 en...

Borstbeeld van de beroemde anatoom en Verrebroekenaar Philip Verheyen VERREBROEK. In 2010 wordt duidelijk waar de inwoners van Verrebroek hun koosnaam 'de Flippen' aan te danken hebben. 'De...