11de Antwerps Kever Treffen verhuist naar de Burchtse Seefhoek

BURCHT. Op zondag 26 september gaat de Seefhoek, het gezellige stukje dorp aan de Schelde wat beleven. Guido en Katleen Portael en hun teamleden van de Kever Club Burcht zijn de gangmakers van het 11de Antwerpse Kever Treffen. Je weet wel de kever, de volkswagen die nooit meer uit beeld zal verdwijnen. Een auto die enorm veel verzamelaars groot genoegen verschaft. Het Kevertreffen kende de vorige jaren groot succes aan de Scheldekaaien in Antwerpen maar daar is er nu geen plaats meer voor en het ziet er naar uit dat de zaakvoerder van De Vrede in de Dorpstraat, de organisatie als een definitief gebeuren aan het Scheldedorp Burcht koppelt. Dit jaar is dat dus op zondag 26 september van 10 tot 18 uur.

Kever Club Burcht is een groep vrienden die graag samen weggaan en met één gemeenschappelijke noemer: "De liefde voor de lucht- en watergekoelde volkswagens". Iedereen is in deze club welkom, met of zonder kever. Er wordt geen financiële bijdrage gevraagd om lid te worden, maar wel een positieve inzet om van de club een gezellige boel te maken en aanwezig te zijn op zoveel mogelijke evenementen en clubavonden. Elke zaterdag avond in het clublokaal te Burcht  komen de leden bijeen. Alle kosten die nodig zijn voor een normale werking van de club worden door het bestuur betaald.

Zaterdag 26 september is eveneens een meeting met een onderdelenbeurs voor alle luchtgekoelde en watergekoelde Volkswagens, zowel voor Kever types als Karmann Ghia's, bussen, types III, Buggy's en Things. De bijpassende beurs is voor V.W. restauratie onderdelen en accessoires alsook voor automobilia, autoproducten, Keverrariteiten en andere gadgets i.v.m. het onderwerp.
Deelnemende voertuigen betalen 5 euro en bezoekers zijn er gratis bij. Zelfs al is men niet de gelukkige eigenaar van dergelijk voertuig, toch is men welkom.

Het domein aan de Seefhoek biedt plaats aan ongeveer 500 wagens. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

De Wase Herbie kreeg de originele filmnummerplaat. Ivo liet ze over komen uit Californië. KIELDRECHT. Ter gelegenheid van de 'Rally voor Haïti' was ook Ivo De Roeck present, een Beverenaar...