Burgemeester Denert: "Geen tijd om aan conditie te werken"

KRUIBEKE. Naar aanleiding van het opzetten van "1 ton lichter’ praatte burgemeester antoine Denert openhartig over zijn conditie. Hij voelt elke dag dat zijn conditie te wensen over laat. De spieren, de gewrichten hebben een werking die zeker niet optimaal is. Had hij vroeger meer beweging gehad, hij zou dat nu zeker hebben gevoeld. "Ik zelf kan best zeggen wat de nadelen zijn van niet aan sport gedaan te hebben. Heel mijn leven heb de kans niet gehad. Van thuis uit waren ze niet sportief, ook niet op straat spelen. We moesten thuis zijn, boeken lezen en zo. Dat was zo. Nadien was ik op internaat bij nonnetjes en we moesten zoveel mogelijk ‘gekleed’ zijn en bewegen had toen iets negatiefs. Dus, ik heb in mijn leven te weinig beweging gehad. Het turnen in onze tijd  werd beschouwd als pesten; De leraar turnen die zag dat niet voor de gezondheid, neen, dat was om ons een beetje te koeioneren. Zo ondergingen we  het toch. Het ochtendturnen was om ons wakker te maken. Dat het voor onze gezondheid was, werd ons nooit gezegd. Om ons moe te maken ja. Nu zie ik het verkeerde daarvan in, als ik op de gemeenteschool zie hoe daar turnen wordt gegeven, gemotiveerd waarom bepaalde dingen worden gedaan. Hadden ze dat in onze tijd ook gezegd dan had ik het ook gedaan."

Bovendien kan hij ook niet ontkennen dat dit ook een rol speelt bij het werken. Hij is rapper moe. En zijn voeding dan? "Ik kijk daar niet naar maar eet niet overdreven zeker niet zoals ik op televisie soms zie wat ze eten aan frieten, aan vet en curryworsten eten. Ik kom daar allemaal niet aan. Ik eet wel regelmatig maar het zit fout omdat ik eet van de stress. Eten is meer een  vorm van aan tafel te zijn, van ontspanning. Dat is één van mijn nadelen. Ik heb geen tijd om daarover na te denken en te zeggen: ik zou dat niet mogen doen."

De burgemeester heeft geen fysieke conditie. Geen tijd om bijvoorbeeld wat te fietsen. We stelden hem dan voorzichtig de vraag of hij dan niet beter aan zijn politiek pensioen zou denken om zo tijd te maken. "Ik kan mij een idee van pensioen weinig voorstellen. Omdat mijn werk niet af is. Had de situatie in Kruibeke gelopen zoals ik had gepland, dan was Kruibeke een miljard rijker geweest en dan had ik met fierheid kunnen zeggen: God, wij hebben het goed gedaan, ik ben begonnen zoveel jaren terug met een cashkrediet van 40 miljoen Belgische franken en Kruibeke is nu eigenlijk een rijke gemeente. Kijk maar eens wat we als patrimonium hebben. Dat is toch enorm. Kruibeke is een rijke gemeente maar we missen een inkomen omdat we geen bedrijven hebben. Dat is de handicap."

Maar van dat rijk patrimonium kan een gemeente niet leven. Het budget moet tot bovenaan opgevuld zijn. En dat heeft het Kruibeke van Denert niet. Daarom blijft de burgemeester verder doen tot zijn werk af is.
Sporten, fietsen, joggen, fitnessen blijven hem dus vreemd. Maar toch wil hij zijn bevolking aanzetten om deel te nemen aan de actie ten voordele van het algemeen welzijn van Kruibeke, via ‘1 ton lichter’. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

KRUIBEKE. Zaterdag eindigde de actie '1 ton lichter' die in november 2010 was van start gegaan in Fitnesszaak Factory21 in de Moortelstraat. Het was de bedoeling dat een groep personen tegen 5 maart...

KRUIBEKE. In Factory 21 werd de campagne "1 ton lichter" voorgesteld waarmee de gemeente wat wil doen aan de betere fysieke gesteldheid van de inwoners. Het is een fit& slank concept dat groeit...

KRUIBEKE. Er is wat op komst in de gemeente dat nog nooit eerder plaats vond. Vrijdag wordt in de Factory 21 in de Moortelstraat de actie 'Kruibeke 1 ton lichter' voorgesteld en gestart. Doel van...