Voorzitter Lambrecht tevreden met Sporting Lokeren als Meest Verdienstelijke Lokeraar 2010

LOKEREN. Donderdagavond 23 dcember werd bekendgemaakt dat eersteklassevoetbalclub Sporting Lokeren verkozen is tot Verdienstelijkste Lokeraar 2010. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon of organisatie die de stad positief vertegenwoordigde, waar Lokeren met andere woorden fier op is. De kandidaten worden voorgedragen vanuit de diverse adviesraden. Vorige winnaars waren o.a. Chris Van den Durpel, Marleen Temmerman, de Lokerse Jazzclub, Dirk De Caluwé en Willy Linthout. De trofee 2010 - een werk van de uit Zeveneken afkomstige bekende kunstenares Sofie Muller - zal ergens in januari 2011 officieel overhandigd worden aan een delegatie van de club. Ondertussen werd voorzitter Lambrecht vrijdagmorgen alvast naar het stadhuis uitgenodigd voor een eerste reactie.

Burgemeester Anthuenis formuleerde ten aanzien van voorzitter Lambrecht nog eens de motivatie, waarom het stadsbestuur en de adviesraden de trofee aan Sporting toekenden: de club is een belangrijk ambassadeur voor Lokeren, zet zich in voor tal van sociale projecten en heeft de derde beste jeugdwerking van België. Daarnaast zijn het 40-jarig bestaan van de club en de 15 jaren dienst van Lambrecht bijkomende redenen om hen net nu te verkiezen tot meest verdienstelijke Lokeraar.


Voorzitter Lambrecht was duidelijk in zijn nopjes met deze erkenning, en vond dat hij het met zijn club echt wel verdiende om er na zoveel jaren "ook eens bij te zijn". Zeker dit jaar, met de puike plaats bovenaan in het klassement, en met het aantrekkelijk voetbal dat zijn ploeg tegenwoordig weet te brengen. Burgemeester Anthuenis noemde het 15-jarig voorzitterschap van Lambrecht een record. "En nooit gezakt", voegde de voorzitter er fijntjes aan toe, "al heeft het vorig jaar niet veel gescheeld."
Over de sociale inzet van de club vertelde hij nog dat Sporting dienst doet als sociale werkvloer waar het OCMW altijd 6 van zijn cliënten aan het werk stelt en stages laat volgen. Daarnaast stelt de club voor elke thuiswedstrijd gratis 30 tickets ter beschikking van het OCMW, die deze verdeelt onder haar cliënten en steuntrekkers. In 2011 gaat men ook samenwerken met sociaal orthopedagogisch centrum De Hagewinde. Op gebied van jeugdwerking stelt de club periodiek trainers ter beschikking van andere clubs, zoals Doorslaar en Eksaarde.

Sporting Lokeren

De voorzitter nam ook ruim de tijd om te vertellen over verleden, heden en toekomst van zijn club. Zonder in detail te treden, bevestigde hij dat er kontakten aan de gang zijn om in zijn opvolging als voorzitter te voorzien, waarbij hij er zeker wil voor zorgen dat Sporting in Lokeren blijft. Maar de zoektocht naar een nieuwe voorzitter is niet zo eenvoudig, aldus Lambrecht, want het moet iemand zijn "die voetbal kent, die voldoende geld heeft, en die dat geld ook nog wil investeren in voetbal".
Tijdens bepaalde periodes in het verleden waren er teveel buitenlanders en teveel verschillende culturen in de ploeg. Jacky Mathyssen heeft dan zijn opinie over de toenmalige gang van zaken op papier gezet, "en dat heb ik goed in de oren geknoopt", aldus de voorzitter.
"Nu heerst er in de ploeg een zeer goede mentaliteit", zegt Lambrecht, "en dat is te danken aan trainer Peter Maes, samen met sportief directeur Willy Reynders. Zij hebben zeer goede (en goedkope) transfers gedaan. Peter Maes is de ideale trainer voor Sporting Lokeren, en Sporting is een ploeg waar Peter Maes optimaal kan functioneren. De huidige ploeggeest brengt ons schitterende resultaten, met nu 10 overwinningen op rij. Als men tegenwoordig mooi voetbal wil zien, dan moet men naar Lokeren komen", aldus nog de voorzitter.
Het huidig succes heeft echter ook tot gevolg, dat er veel belangstelling is voor diverse spelers. Met Tsimanga en Overmeire worden nieuwe contracten afgesloten. Er zijn 17 à 18 volwaardige eersteklasse-spelers die al zeker mogen blijven.
Lambrecht hierover: "Maar nu verkopen we niets; waarom zouden we? We hebben geen geld tekort. De steile opgang van Tsimanga is Willy Reynders zijn werk. Tsimanga zou ik graag ik de nationale ploeg zien spelen; dat zal hem nog een meerwaarde geven"

De voorzitter zal er voor zorgen dat in januari een representatieve delegatie van spelers, ploegleiding en jeugdploegen naar de officiële overhandiging komt van de trofee Verdienstelijkste Lokeraar.
Het wordt nog wel even zoeken naar een geschikte datum: een dag waarop gevoetbald wordt is al zeker geen optie, maar ook de dag ervoor ziet de voorzitter niet zitten: "Ge moet de kat niet bij de melk zetten", voegt hij eraan toe. Typisch Lambrecht, een sympathiek en vriendelijk man zonder kapsones, recht voor de raap. (jdw)

 

 

Lees ook:

LOKEREN. Sporting Lokeren is na verschillende pogingen eindelijke geselecteerd voor Open Stadionmaar daarvoor het wel een samenwerking met het OCMW voor nodig. Die samenwerking is een sociaal...

LOKEREN. In het Lokers stadhuis werd dinsdag  de naam bekend gemaakt van de Meest Verdienstelijke Lokeraar 2011: Tom Audenaert. De uit Lokeren afkomstige acteur werkte zich dit jaar in de kijker...

LOKEREN. Reeds eind vorig jaar raakte bekend dat voetbalclub Sporting Lokeren door een jury verkozen was tot Meest Verdienstelijke Lokeraar 2010. Voor de officiële uitreiking wensten het...

LOKEREN. Eersteklassevoetbalclub Sporting Lokeren werd donderdagavond 23 december verkozen tot Verdienstelijkste Lokeraar 2010. Deze keuze werd gemaakt door een comité met burgemeester Anthuenis,...

Willy Linthout krijgt als meest verdienstelijke Lokeraar van 2009 een kunstwerk van burgemeester Antheunis.LOKEREN. Striptekenaar Willy Linthout is donderdag verkozen tot meest verdienstelijke...

LOKEREN. Dirk De Caluwé, dirigent van de succesvolle musical Daens, werd verkozen tot Verdienstelijke Lokeraar 2008. Hij haalde het in een uitermate spannende strijd van de Gezôarse Feesten en...