48 Chefs zoeken jonge genieters

REGIO. Vlaanderen Lekker Land lanceert vandaag, 1 oktober 2011, het concept 'Jong Keukengeweld'. Daarmee kunnen jongeren tot en met 30 jaar topgastronomie ontdekken aan een zeer betaalbare prijs. In Oost-Vlaanderen serveren acht chefs een gastronomisch driegangenmenu aan €45. In heel Vlaanderen doen 48 topchefs mee. 

Met 'Jong Keukengeweld' wil Vlaanderen Lekker Land niet alleen jongeren laten proeven van een topkeuken maar ook Vlaamse topchefs van maximum 35 jaar in de kijker zetten. Die 48 topchefs serveren  in evenveel restaurants een driegangenmenu voor jongeren tussen 18 en 30 jaar aan 45 euro per persoon, inclusief aangepaste wijnen/bieren en water.

Vlaanderen Lekker Land ging niet over één nacht ijs en schakelde voor het project een professionele jury, onder leiding van culinair adviseur Jan Buytaert, in om de chefs te selecteren. De jury weerhield acht chefs in onze provincie, waar één in het Waasland: Wouter Van der Vieren van sterrenrestaurant Clandestino in Temse. De andere geselecteerde chefs in Oost-Vlaanderen zijn Olivier Jolie van Two Cooks in Zottegem, Frédéric Van Quaethem van Bresca in Haaltert, Jeroen Verhoye van D’Hulhaege in Deinze, Ann De Roy van Pand 19 in Geraardsbergen, Jan Supply van Deauville in Kluisbergen, Bernard Baudewijns van Steendam 66 in Gent  en Jens Vandecasteele van Otus in Wetteren.

Het project 'Jong Keukengeweld' wordt samen met Toerisme Vlaanderen in het buitenland gepromoot met  de imagocampagne 'Flanders for Foodies'. Er kom ook een boek 'Jong Keukengeweld' en ook televisie en Facebook worden ingeschakeld om de jongerenmenu's te promoten.

Het volledige aanbod voor jongeren is te vinden op de website vlaanderenlekkerland.be. (mb)

 

 

Lees ook:

TEMSE. In het sterrestaurant Clandestino in Temse is het nieuwe seizoen van de kiwibes smakelijk ingezet. Chef Wouter Van der Vieren verwerkte de kiwibes in een reeks gastronomische bereidingen. De...