N-VA roept op tot actie tegen zinloos geweld in Lokeren

LOKEREN. Eind maart trok een lerares van het Sint-Lodewijkcollege er met haar klas op uit in Lokeren. Toen het gezelschap in het Bospark genoot van een pakje friet, werden ze lastig gevallen door drie Lokerse jongeren van allochtone afkomst. Een scheldpartij mondde uit op gratuite geweld door de drie. Een aantal leerlingen moest voor verzorging naar het ziekenhuis. N-VA Lokeren roept het stadsbestuur op om te aanstokers van het geweld aan te pakken. 

"Veiligheid  is een basisbehoefte en een basisrecht. Het is bovendien in Lokeren een prioriteit voor de mensen. Incidenten zoals wat deze vijfdejaarsleerlingen jammer genoeg hebben meegemaakt, voeden dit nog.", zegt Marc Baudart, bestuurslid van N-VA Lokeren. "Onveiligheidsgevoelens’ moeten ernstig genomen worden. Daarom vinden wij dat er weer meer blauw op straat moet zijn die bovendien kort op de bal moet (kunnen) spelen. Dergelijke jongeren zouden taakstraffen moeten krijgen die aansluiten bij hun misdrijf." Baudart ziet taakstraffen in rusthuizen als een gepaste straf.

Johan Van Extergem, bestuurslid van N-VA Lokeren wil naar het voorbeeld van Riemst lummelhoeken inrichten om overlast in te perken. "Het stadsbestuur van Riemst richtte lummelhoeken op om het hanggedrag van jongeren aanvaarbaar te houden. Hierdoor ontstaan wederzijdse afspraken tussen de jongeren en de buurtbewoners. Hierbij heeft het gemeentebestuur drie doelstellingen voor ogen: het creëren van respect tussen de jongeren, de buurtbewoners en de gemeentelijke overheid;  het ter beschikking stellen van een eigen plek waar jongeren elkaar kunnen vinden en jongeren en buurtbewoners bewegen tot het naleven van de wetten en reglementen.", aldus Van Extergem. (mb)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Het Gemeentelijk Technisch Instituut van Beveren stuurde op vrijdag 12 oktober een duidelijke 'neen' tegen zinloos geweld de wereld in. Directie, klasgenoten en vrienden, CLB-medewerkers,...

ZaZa is één van de cartoonisten die meewerkt aan de tentoonstelling tegen zinloos geweld.TEMSE. Dinsdag 17 november opent in Jeugdontmoetingscentrum De Nartist in Temse de reizende...