Deschuytere en Kinne naar kwartfinale BBC and Telenet Public Speaking Awards 2014

SINT-NIKLAAS/MECHELEN. Stijn Deschuytere en Sander Kinne van het Sint-Jozef-Klein seminarie uit Sint-Niklaas stromen door naar de kwartfinale van de BBC and Telenet Public Speaking Awards 2014. Van de 237 leerlingen die zich inschreven, krijgen er slechts 96 een plaats in de kwartfinale. Deschuytere en Kinne overtuigende tijdens de derde voorronde de jury met hun speech 'Wishful thinking' en 'The pursuit of hapiness'. De kwartfinale vindt plaats op 15 maart in Mechelen. 

Voor het zevende jaar op rij zoeken Telenet en BBC Worldwide naar de beste Engelse spreker tijdens de BBC and Telenet Public Speaking Awards. De wedstrijd geeft jongeren tussen 16 en 20 jaar de kans geeft om zich te bekwamen in het spreken in het openbaar én in het Engels. Concreet bereiden deelnemers een speech voor over een bepaald onderwerp die vijf minuten mag duren. Die dragen ze dan voor aan een jury en publiek. Daarna legt een question team tijdens een vragenronde de studenten het vuur aan de schenen. Een jury evalueert de kandidaten op presentatie, inhoud en argumentatie. Tijdens de derde voorronde konden Stijn Deschuytere en Sander Kinne met hun speech 'Wishful thinking' en 'The pursuit of hapiness' de deskundige jury overtuigen. In totaal stromen 96 leerlingen door naar de kwartfinale. 

Pascal Smet zet schouders onder het project

De wedstrijd verloopt in samenwerking met minister van Onderwijs Pascal Smet en alle onderwijskoepels. "Zonder gemeenschappelijke taal begrijp je elkaars verhalen niet. In onze steeds internationaler wordende wereld moeten we dus taalbarrières slopen en, naast het Nederlandsen het Frans, inzetten op actief Engels taalgebruik. Jongeren die ideeën kunnen bouwen en ze vervolgens vlot kunnen uitdrukken, hebben alles in huis om ècht met elkaar te communiceren. Dat de BBC Awards precies op deze punten uitdaagt, kan ik alleen maar toejuichen en ondersteunen.", aldus Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet.

finale

Op zaterdag 26 april 2014 vindt de nationale finale plaats in San Marco Village te Schelle. Daar zullen tien finalisten na een intensieve week van trainingsessies en workshops over debatteren en spreken in het openbaar strijden voor de titel van 'Best Public Speaker'. De winnaar zal ons land op 15 en 16 mei 2014 in Londen vertegenwoordigen op de International Public Speaking Competition (IPSC). De fnale zal bijgewoond worden door Jonathan Brenton, de Britse Ambassadeur, en minister Pascal Smet (mb)

info: bbcawards.be

 

Lees ook:

MECHELEN/BEVEREN. Leen Moortgat van de Sint-Maarten Bovenschool uit Beveren-Waas stroomt door naar de kwartfinale van de  Telenet - BBC Public Speaking Awards 2012. Op 3 en 10 maart strijden 152...