Sint-Carolus Sint-Niklaas start met nieuwe onderwijsvorm

SINT-NIKLAAS. Vanaf 1 september start Sint-Carolus met duaal leren. Daarmee is Sint-Carolus één van drie Vlaamse scholen waar leerlingen van de TSO-opleiding Chemische Procestechnieken die deze nieuwe onderwijs vorm aanbiedt. 

Vanaf volgend schooljaar kunnen leerlingen Chemische Procestechnieken kiezen of ze instappen in het bestaande klassieke of het nieuwe duale onderwijstraject. Beide opleidingen leiden tot een gelijkwaardig diploma, maar bij duaal leren ligt de klemtoon nog meer op leren op de werkvloer. De leerlingen brengen ongeveer 15 weken van hun opleiding door in een chemiebedrijf en combineren dit met theoretische lessen op school. Op die manier kunnen ze de verworven kennis onmiddellijk toepassen in de praktijk binnen een hoogtechnologische en realistische werkomgeving. 

Bij deze praktijkgerichte aanpak ervaren jongeren op een intensieve manier wat de job van procesoperator precies inhoudt, zodat ze na hun opleiding goed voorbereid zijn om bij een chemiebedrijf aan de slag te gaan. 

proefproject

De Vlaamse regering selecteerde de Se-n-Se-opleiding Chemische Procestechnieken, het vroegere 7de jaar in TSO, als 1 van de 7 studierichtingen die vanaf 1 september 2016 starten met het proefproject duaal leren. Op 1 september start een proefproject in samenwerking met een tiental chemiebedrijven en sectorfederatie Essenscia Vlaanderen. Chemische Procestechnieken is een theoretische en praktijkgerichte opleiding die leerlingen voorbereidt op het beroep van procesoperator in de chemiesector. Deze studierichting biedt heel wat kansen op de arbeidsmarkt en zag het aantal leerlingen de voorbije vijf jaar verdrievoudigden. (mb)

 

Lees ook:

Eerste leerlingen duaal leren afgestudeerd

SINT-NIKLAAS/HAACHT. Acht leerlingen van Sint-Carolus Sint-Niklaas hebben de nieuwe opleiding duaal leren in de studierichting Chemische Procestechnieken (TSO) met succes voltooid. Zij zijn de...

Nieuw logo voor  Basisschool Sint-Carolus

SINT-NIKLAAS. Op het jaarlijkse schoolfeest van Basisschool Sint-Carolus is het nieuwe logo met bijhorende huisstijl voorgesteld. Met het nieuwe logo slaat de basisschool de brug naar het secundair...