Eerste leerlingen duaal leren afgestudeerd

SINT-NIKLAAS/HAACHT. Acht leerlingen van Sint-Carolus Sint-Niklaas hebben de nieuwe opleiding duaal leren in de studierichting Chemische Procestechnieken (TSO) met succes voltooid. Zij zijn de eersten die in Vlaanderen in deze onderwijsvorm afstuderen. 

Het schooljaar 2016-2017 was het eerste schooljaar dat het duaal leren, een praktijkgerichte onderwijsvorm, in Vlaanderen werd aangeboden. Dat gebeurde bij drie scholen, waaronder Sint-Carolus Sint-Niklaas. Leerlingen hadden keuze uit 6 studierichtingen. In de Se-n-Se studierichting Chemische Procestechnieken (Secundair na Secundair, het vroegere 7de jaar TSO) kregen de leerlingen 15 weken opleiding in een chemiebedrijf. Ze draaiden mee in een ploegensysteem en ontdekten op die manier hun toekomstige beroep van procesoperator in een realistische en hoogtechnologische werkomgeving.

Acht leerlingen van Sint-Carolus hebben die opleiding met succes afgerond. De feestelijke proclamatie, georganiseerd door sectorfederatie essenscia vlaanderen, vond dinsdagavond plaats in Technopolis in Mechelen.

Wie zich voor het volgende schooljaar duaal leren in Chemische Procestechnieken wil inschrijven, kan terecht op de website tisca.be. (mb)

 

Lees ook:

Nieuw logo voor  Basisschool Sint-Carolus

SINT-NIKLAAS. Op het jaarlijkse schoolfeest van Basisschool Sint-Carolus is het nieuwe logo met bijhorende huisstijl voorgesteld. Met het nieuwe logo slaat de basisschool de brug naar het secundair...