Verras papa met een beestig ontbijt

REGIO. Zondag 12 juni is het vaderdag. Net die dag zetten 10 Oost-Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven hun deuren open, ideaal voor om vader culinair te verwennen met streekproducten.

Op vaderdag, zondagochtend 12 juni 2016, zetten 21 Oost- en West-Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven, de boerderijpoorten en serredeuren open. Daarvan zijn er een tiental in onze provincie en eentje in onze regio: De Lindenhoeve in Belsele.  De andere in onze provincie zijn Den Hame in Zaffelaere, De Valleihoeve in Huise, Frederic Lrouge in Zevergem, Hoeve 't Alkeveld in Velzeke, Hof Ter Motte in Poesele, Kruiden Claus in Kruishoutem, Ons Dagelijks Groen in Meldert, Stal Blockeel in Eine en Ter Paddepoele in Maldegem. 

"Samen met je gezin op het platteland smullen van verse hoeve- en streekproducten en tegelijk een blik werpen achter de staldeuren en in de serre,... Vaderdag wordt beslist een onvergetelijk moment!", weet gedeputeerde Alexander Vercamer, bevoegd voor landbouw en platteland.  Wie streekproducten wil smullen, moet wel voor 31 mei reserveren want de plaatsen zijn beperkt. 

Wie een volledig overzicht van het aanbod wil bekijken, kan terecht op oost-vlaanderen.be/landbouweducatie of via deze rechtstreekse link. (mb)

 

Lees ook:

Toffe papadag op basisschool Reynaert

KRUIBEKE. Afgelopen zondag, 11 juni 2017, was het vaderdag. Omdat het op zondag geen school is, organiseerde basisschool Reynaert in Kruibeke een papadag. Heel wat papa's namen op vrijdag 9 juni een...