Toffe papadag op basisschool Reynaert

KRUIBEKE. Afgelopen zondag, 11 juni 2017, was het vaderdag. Omdat het op zondag geen school is, organiseerde basisschool Reynaert in Kruibeke een papadag. Heel wat papa's namen op vrijdag 9 juni een dagje vrij om op de school van hun oogappel een boeiende dag mee te maken. 

De papa's beleefden bij basisschool Reynaert een echte doe-dag. Sommigen maakte een wandeling en voerden aan de aankomst een aantal opdrachten uit. Anderen amuseerden zich door in workshops techniekopdrachten uit te voeren. Bij die techniekopdrachten konden de papa's experimenteren door met water, zout en olie lavawater te maken of met een potlood, water, papier en afwasmiddel een speedbootje maken. Ook leuk: met een ballon een spaarlamp laten branden en blijft papier droog als je het in water steekt? Ja, zo blijkt uit een proef. Daarnaast mocht deze klassieker niet ontbreken: een potje voet- of volleybal in het sporthoekje of gekke bekken trekken in het fotohoekje.
Zowel de papa's als hun kinderen beleefden een leuke dag op school als perfecte aanloop naar vaderdag. (mb)

 

Lees ook:

Verras papa met een beestig ontbijt

REGIO. Zondag 12 juni is het vaderdag. Net die dag zetten 10 Oost-Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven hun deuren open, ideaal voor om vader culinair te verwennen met streekproducten.