Ingrid en Harold zijn speelpleinvrijwilligers van het jaar

SINT-NIKLAAS. Vorige week, tijdens de week van de vrijwilliger, ging de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) op zoek naar de speelpleinvrijwilliger van het jaar. Iedereen kon vrijwilligers nomineren. Ingrid en Harold uit Sint-Niklaas kwamen als winnaars uit de bus. Het koppel zet zich al jaren in voor speelpleinwerking Kwammer. 

De oproep van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk om vrijwilligers te nomineren tijdens de week van de vrijwilliger viel niet in dovemansoren. Er waren 57 genomineerden, vooral vrijwilligers van particuliere werkingen die achter de schermen veel voor de lokale werking betekenen. In de meeste gevallen waren de genomineerden ooit animator op het speelplein en daar "blijven plakken".  

Lot Fonteyn nomineerde haar ouders: "Een hele week komen koken tijdens de volledagwerking voor het hele speelpleinteam, taxi spelen tot Oostduinkerke voor het weekend (tweemaal, heen- en terug), opruimen bij elke afbraak, random zorgen voor een vieruurtje bij de opbouw, de woonkamer ter beschikking stellen als het weer eens te koud is in het eigen lokaal...Niets is deze helden te veel!"

Met deze actie wil de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk alle speelpleinvrijwilligers enorm bedanken voor hun enthousiasme en inzet. "Allemaal verdienen ze een stevige dankjewel en bos bloemen!", klinkt het. (mb)

 

 

Lees ook:

Voor de vakantieperiode zoeken zowel de stad als de speelpleinwerking enthousiaste animatoren.SINT-NIKLAAS. Zowel vzw Speelpleinwerking Waasland als de stad Sint-Niklaas zijn op zoek naar animatoren...

SINT-NIKLAAS. Vzw Speelpleinwerkingen Waasland heeft een audit laten uitvoeren van de organisatie van de speelpleinwerkingen in Sint-Niklaas. Daaruit blijkt dat particuliere speelpleinwerkingen een...

Deze folder bundelt informatie over vrijwillgerswerk bij 54 organisaties.SINT-NIKLAAS. Vrijwilligers zijn de draaiende motor van heel wat organisaties en evenementen. In Sint-Niklaas werd het...

SINT-NIKLAAS. Het gaat niet goed met de speelpleinwerking in Sint-Niklaas. Speelpleinwerking 'De Speelvogel' is definitief stopgezet en de werkingen Bob en Woezel nemen een sabbatjaar.

SINT-NIKLAAS. De vzw Speelpleinwerking Waasland lanceert twee voorstelling om het tekort aan buitenschoolse kinderopvang in de zomermaanden op te lossen.

SINT-NIKLAAS. Vandaag start het nieuwe seizoen van de Wase speelpleinwerking. Meteen start ook de gezamenlijke monitorenwervingsactie van tien Wase speelpleinwerking.  Na ‘Goe...