1 miljoen euro voor Van Remoortel 

VERREBROEK. Aardappelverwerker Van Remoortel uit Verrebroek krijgt 1 miljoen euro Vlaamse transformatiesteun. Dat is afgelopen vrijdag beslist door Vlaams minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters.  Vlaams Parlementslid Koen Daniëls (N-VA) bezocht het bedrijf is tevreden met de beslissing. Van Remoortel investeert 34 miljoen euro in infrastructuur, opleidingen en energiebesparende maatregelen.

Familiebedrijf Van Remoortel plant de bouw van een nieuwe losstaande afdeling voor de productie van het gepatenteerde Remofrit Plus. De nieuwbouw is goed voor een uitbreiding van de productie van 62.000 ton tot 75.000 ton tegen 2019. Bij het nieuwe product zijn houdbaarheid, behoud van kleur en hygiëne van zeer groot belang. Omdat dergelijke volumes een aangepaste manier van werken vragen, nam Van Remoortel zijn processen onder de loep en wist een processen te optimaliseren. Door beroep te doen op eigen biogas voor twee warmtekrachkoppelingen wordt het bedrijf op energievlak volledig zelfbedruipend. De site transformeert zo naar een slimme, flexibele unit met volautomatische en gerobotiseerde opslag. 

Vlaams parlementslid Koen Daniëls (N-VA) uit Sint-Gillis-Waas bezocht vorig jaar het bedrijf en is zeer tevreden met de toegekende transformatiesteun. "Het is knap om te zien hoe een lokaal bedrijf is uitgegroeid tot een belangrijke speler in de aardappelverwerkingsindustrie en dat met een landbouwproduct uit de buurt. Het belang dat men hecht aan de kwaliteit van het product alsook voor het milieu en energie kan gelden als voorbeeld voor andere bedrijven", zegt Daniëls. "Deze steun gaat gepaard met een aanzienlijke investering door het bedrijf zelf. Door de toekenning ervan wordt bovendien een krachtig signaal gegeven wat betreft de ondersteuning van de groeiambities van onze Vlaamse bedrijven."

In totaal investeert Van Remoortel ongeveer 34 miljoen euro in machines, producten en concepten. (mb)

 

Lees ook:

Beveren bouwt schuld verder af

BEVEREN.  Het gemeentebestuur van Beveren heeft de jaarrekening gepresenteerd. Daaruit blijkt dat de gemeente verder werkt aan de afbouw van de schulden.  In 2018 werd er voor 6 000 000 euro aan...

Ruim 927.000 euro subsidie voor restauratie VTS-site

SINT-NIKLAAS. Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois, heeft een erfgoedpremie van ruim 927.525 euro toegekend voor de restauratie van de VTS-site in Sint-Niklaas. Met het geld zullen het...