Sporthal Carenna is aan vernieuwing toe

VERREBROEK. Sporthal Carenna, in een vorig leven nog de parel van Verrebroek genoemd, is aan  vernieuwing toe. Dat vindt OCMW-raadslid Kitty Schelf (Open VLD).  "De sporthal wordt ook verhuurd voor privéfeesten maar is daar niet voor uitgerust. Bovendien ligt de sporthal er veelal vuil en onverzorgd bij." 

In september 2008 werd sporthal Carenna nog een zegen genoemd. Door de opening van de sporthal moesten de plaatselijke sportclubs niet meer uitwijken naar andere (deel)gemeenten. Negen jaar later laat het onderhoud van de zaal te wensen over. Ook is de zaal niet voldoende uitgerust voor de privéfeesten die er gehouden kunnen worden.  "Er zijn bijna geen stoelen en tafels beschikbaar op de locatie. Enkele verenigingen hebben zelf stoelen aangekocht. Wil je er als particulier een feestje geven, dan kan je best zelf maar eerst eens grondig gaan poetsen. Onder andere de ramen zijn zéér vuil, vuilnisbakjes puilen uit of zijn gewoon stuk en de grasvelden zijn alles behalve netjes.", zegt Kitty Schelfhout, OCMW-raadslid voor Open VLD. "De keuken is gewoon een particuliere keuken waarmee je weinig kan beginnen voor een feestje voor een 50-tal personen. Voor een mobiele keuken is er te weinig plaats.". Daarnaast bewijzen foto's dat de sporthal te lijden heeft onder vandalisme. 

Het OCMW-raadslid vraagt de gemeente om de sporthal en omgeving beter te onderhouden en de problemen aan te pakken. (mb)

 

Lees ook:

Bouw nieuwe gevechtszaal aan De Witte Molen gestart

SINT-NIKLAAS.  Gisteren, dinsdag 11 september, zijn de werken gestart voor de bouw van een vechtsportzaal aan het sportcomplex De Witte Molen. Die moet de huidige, te kleine judozalen vervangen. De...

Verrebroek plant een geboortebos

VERREBROEK. Kinderen uit Verrebroek, geboren in 2015, 2016 en 2017 krijgen een geboorteboom in een nieuw aan te planten geboortebos. Het geboortebos wordt zondag 28 januari aangeplant in de omgeving van...