Zondag is Sint-Niklaas autovrij

SINT-NIKLAAS. Heel wat steden en gemeenten houden zondag, 17 september, een autovrije zondag. Ook Sint-Niklaas doet mee. Dat betekent dat koning auto thuis mag blijven en voetgangers en fietsers de stad kunnen veroveren.  In de hele stadskern zijn er tal van activiteiten gepland. Openbaar vervoer van De Lijn is in heel Sint-Niklaas gratis. 

Op zondag 17 september maakt de auto in de stadskern van Sint-Niklaas plaats voor fietsers, voetgangers en talrijke activiteiten. De stad die dag heel wat aandacht aan de circulatiemaatregelen voor de stadskern. De maatregelen zijn in beeld gebracht op een groot aanraakscherm op een infostand. Daar zullen bezoekers ook kennis kunnen maken met andere mobiliteitsprojecten van de stad.  Kinderen kunnen op een verkeersparcours de verkeersregels op een veilige manier uittesten. Daarnaast promoten fietshandelaars nieuwe fietsen en wie wil kan zijn of haar fiets laten pimpen. 

De autovrije zondag is vooral een actieve zondag met onder meer een hindernissenparcours, skaten, gocarten, curling, ponyrijden, de zeepkistenrace en de geanimeerde autovrije wandeling met plannetje. Vanaf 14 uur vertrekt er om het half uur vertrekt de paardentram aan het Onze-Lieve-Vrouwplein voor een ritje van 2,5 km door de binnenstad. Speciaal voor het feestjaar 2017 doet turnkring Kracht en Geduld een nostalgische massagym op de Grote Markt.

Andere tips zijn de art decowandeling in de Mgr. Stillemansstraat, waar bewoners foto’s van hun interieur presenteren in een openluchttentoonstelling, het Belgisch kampioenschap culinair BBQ, de opening van de nieuwe lokalen van de academie op de voormalige VTS-site en de fietstocht van de brandweer. Vertrekken kan van 7.30 uur tot 14 uur aan de brandweerkazerne aan de Nijverheidsstraat 35. Daarnaast is zondag de tentoonstelling ‘Zijde gij ook van Sinnekloas’ gratis te bezoeken in het SteM.

praktisch

Tussen 12 en 19 uur is er geen verkeer mogelijk op de Grote Markt, Onze-Lieve-Vrouwstraat, Onze-Lieve-Vrouwplein, Parkstraat, Sint-Jozefstraat, Houtbriel, Rijbaan voor Bib aan Hendrik Heymanplein, Spoorweglaan (30 meter, palend aan Hofstraat) en vanaf 12.30 uur het gehele Hendrik Heymanplein. Leuk om weten: Openbaar vervoer van De Lijn is in heel Sint-Niklaas gratis. Omwille van de publieke veiligheid wordt aangeraden om rugzakken thuis te laten.  (mb)

 

Lees ook:

Zondag is het centrum van Beveren autovrij

BEVEREN.  Beveren start de week van de mobiliteit op zondag 16 september met een autoloze zondag. Koning auto en vrachtwagens zijn tussen 12 en 18 uur niet welkom in het centrum van Beveren.  Inwoners die in...

Autovrije zondag in Sint-Niklaas en Beveren

SINT-NIKLAAS/BEVEREN. Op zondag 16 september zijn de centra van zowel Sint-Niklaas als Beveren verkeersvrij ter gelegenheid van autovrije zondag. Bezoekers van autovrije zondag kunnen in...

Subsidie voor activiteit op autoloze zondag

SINT-NIKLAAS. Op zondag 18 september 2016 is het zover: dan is de stadskern van Sint-Niklaas voor de derde keer autovrij. Verenigingen of groeperingen die een activiteit organiseren tijdens die dan...