Juf Magali mag met haar klas naar Comics Station Antwerp

ANTWERPEN/TEMSE.  Indoor pretpark Comics Station Antwerp lanceert dit najaar z’n aanbod voor lagere scholen. Om de lancering in de kijker te brengen heeft het drie gouden tickets verstopt, die elk goed zijn voor een klasuitstap naar Comics Station Antwerp. Het eerste ticket is gevonden door Magali Monbailliu van de basisschool De Vierklaver uit Temse. 

Indoor pretpark Comics Station Antwerp heeft inspiratie opgedaan in de film ‘Charlie en de chocoladefabriek’. In de film lanceert Willy Wonka, de ietwat eigenaardige eigenaar van een chocoladefabriek, een wedstrijd met gouden tickets. Wie een ticket vindt, wint een bezoek aan de fabriek.  Comics Station Antwerp zal dit najaar vijftien dagen exclusief geopend zijn voor lagere scholen. Om dat initiatief te promoten, zijn er in heel Vlaanderen drie gouden tickets verstopt. Op hun facebookpagina geeft het pretpark tips naar de locaties van de gouden tickets. 

Juf Magali Monbailliu van de basisschool De Vierklaver uit Temse heeft het eerste ticket gevonden en mag dus met haar klas een hele dag op uitstap naar Comics Station Antwerp. Het indoor pretpark is vier verdiepingen groot en telt zes themazones rond de stripfiguren De Smurfen, Suske en Wiske, Jommeke, Lucky Luke, De Kiekeboes en Urbanus. 

Op 26 oktober is er de eerste van de vijftien geplande scholendagen. Die scholendagen maken deel uit van het aanbod voor lagere scholen dat verder nog bestaat uit onder andere gratis lespakketten rond de Belgische stripfiguren. Thema’s zijn onder andere ‘reis door de tijd met Suske en Wiske’, ‘help Jommeke om Pekkie en Filip terug te vinden’ en ‘leer afval te sorteren samen met De Smurfen’. (mb)