Scholenproject VUUR wint de veiligheidsprijs Oost-Vlaanderen

MELSELE. Het scholenproject VUUR van Hulpverleningszone Waasland heeft de veiligheidsprijs Oost-Vlaanderen gewonnen. Het project is gericht op leerlingen van het vierde leerlingen waarin die op interactieve manier leren over vuur, brand, brand- en brandwondenpreventie, de dienst 112 en de organisatie van de brandweer. De jury noemde het project een sterk en toegankelijk project dat zijn effect niet mist.

Afgelopen donderdag, 28 september, is de veiligheidsprijs Oost-Vlaanderen uitgereikt. De prijs is in  het leven geroepen om integrale veiligheid en de multidisciplinaire samenwerking te bevorderen. Vanuit de Oost-Vlaamse steden, gemeenten en de hulpdiensten werden negen projecten ingediend, waaruit een jury - samengesteld uit vertegenwoordigers van alle noodplanningsdisciplines - vijf finalisten selecteerde.  De jury was laaiend enthousiast over het scholenproject VUUR van de Hulpverleningszone Waasland. Het Wase project won en coördinator Charlotte Van Cleemput nam donderdagavond, 28 september, de prijs in ontvangst. Er is al beslist om het prijzengeld, zo’n 2500 euro, opnieuw te investeren in een project rond veiligheid.

Het scholenproject is een allesomvattend project, gericht op leerlingen van het vierde leerjaar, bestaande uit een kant-en-klaar lessenpakket, gevolgd door een bezoek aan de brandweerkazerne. Afgelopen schooljaar leerden ruim 1 450 leerlingen op een interactieve manier over vuur, brand, brand- en brandwondenpreventie, de dienst 112 en de organisatie van de brandweer. De reacties op de aanpak zijn ronduit positief.  De hulpverleningszones Vlaams-Brabant-Oost en Vlaams-Brabant-West hebben reeds interesse getoond om het project ook bij hen te implementeren. (mb)

 

Lees ook:

Opendeur Beverse brandweer schot in de roos

BEVEREN. Het opendeurweekend van de Beverse brandweer was met een geschat bezoekersaantal van bijne 3000 bezoekers een groot succes. Vooral de kindernamiddag op zaterdag lokte heel wat bezoekers. De...

Ziekenwagens verhuizen naar kazerne Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. De twee ziekenwagens en de 17 ambulanciers van de hulpverleningspost AZ Nikolaas van de Hulpverleningszone Waasland zijn verhuisd naar de brandweerkazerne in de Nijverheidsstraat. Door...