VZW Brandweerstappers schenkt werkingsgeld aan vzw Bijs

SINT-NIKLAAS. Na dertien jaar droppings voor het goede doel, stopt de vzw Brandweerstappers met haar werking. Het resterende werkingsgeld heeft de vereniging geschonken aan vzw Bijs.

De voorbije dertien jaar organiseerde vzw Brandweerstappers elk jaar een dropping, waarvan een deel van de opbrengst aan een goed doel werd geschonken. Vorig jaar was een topeditie met 250 deelnemers. De vereniging heeft beslist op dit hoogtepunt te stoppen. Het laatste werkingsgeld hebben de brandweerstappers geschonken aan vzw Bijs.  "De cirkel is rond, de eerste steun van de Brandweerstappers was voor de aankoop van een busje voor het Therapeutisch kinderdagverblijf Het Veer. In vzw Bijs zitten veel jongeren, die destijds in het Veer zaten",, aldus voorzitter Peter Weyn.

Vzw Bijs is heel blij met de steun: "Voor de bouw en inrichting van het huis voor 9 kinderen met een (meervoudige) beperking kunnen we elke steun gebruiken. Rond midden januari zal de bouw klaar zijn en zullen de jongeren er deels opgevangen worden. Dan kunnen we bij de opening tonen wat we met deze financiële steun gedaan hebben.". (mb)

 

 

Lees ook:

Voorstelling ‘Red mij!’ steunt vzw Bijs

SINT-NIKLAAS.  Soroptimist International club Land van Waas organiseerde op zaterdagavond 30 september 2017 de voorstelling ‘Red mij’’ met Els De Schepper in de Stadsschouwburg. De opbrengst van de...