Voorstelling ‘Red mij!’ steunt vzw Bijs

SINT-NIKLAAS.  Soroptimist International club Land van Waas organiseerde op zaterdagavond 30 september 2017 de voorstelling ‘Red mij’’ met Els De Schepper in de Stadsschouwburg. De opbrengst van de avond ging naar vzw Bijs. 

Soroptimist International club Land van Waas is 20 jaar jong. De club organiseert evenementen ten voordele van projecten, welke ervoor zorgen dat er gelijke kansen zijn voor iedereen. Op 30 september haalde de club Els De Schepper met haar show ‘Red mij!’ naar de Stadsschouwburg. De opbrengst, zo’n 5.000 euro, ging naar vzw Bijs. 

VZW Bijs is een vereniging van ouders van 9 kinderen met een beperking die een zorghuis bouwen waar hun kinderen dag en nacht kunnen opgevangen worden. De ouders steken zelf de handen uit de mouwen omdat de wachtlijsten in de bestaande zorgcentra te lang zijn. "We zijn blij dat we ons steentje kunnen bijdragen met het financieren van een snoezelruimte voor de kinderen van Bijs. Een ruimte waar de kinderen zich kunnen ontspannen en waar zowel de zintuigen als het gevoel geprikkeld worden.", klinkt het bij Soroptimist International club Land van Waas. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Na dertien jaar droppings voor het goede doel, stopt de vzw Brandweerstappers met haar werking. Het resterende werkingsgeld heeft de vereniging geschonken aan vzw Bijs.