Stad informeert inwoners over circulatiemaatregelen

SINT-NIKLAAS. Om de verkeersoverlast in de stadskern en -wijken aan te pakken, voert het stadsbestuur een aantal circulatiemaatregelen en andere ingrepen, zoals de invoering van fietsstraten, in. Begin januari wordt in drie straten enkele richting ingevoerd. Om de inwoners te informeren over alle maatregelen organiseert de stad drie infosessies: op dinsdag 28 november, donderdag 30 november en donderdag 7 december, telkens van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Het stadsbestuur van Sint-Niklaas wil met een aantal maatregelen het doorgaand en sluipverkeer uit de stadswijken weren. Dat moet de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid ten goede komen. Bij de voorbereidingen waren een 600-tal inwoners betrokken via gespreksgroepen per wijk. De eerste maatregel werd reeds begin september ingevoerd met de uitbreiding van het aantal fietsstraten. Met de Westerstraat, het Stationsplein, de Nieuwstraat (van de Castrodreef tot Baron Dhanisstraat) en de Kalkstraat (van Hospitaalstraat tot Veldstraat) kwam het aantal fietsstraten op zeven.

Begin januari 2018 onder meer enkele richting ingevoerd in de Lodewijk De Meesterstraat, Lamstraat (van Lodewijk De Meesterstraat tot Azalealaan) en Sint-Jansstraat. Om de bewoners van die straten te informeren, organiseert het stadsbestuur drie infosessies in de trouwzaal van het stadhuis op dinsdag 28 november, donderdag 30 november en donderdag 7 december, telkens van 19.30 uur tot 21.30 uur. Geïnteresseerden kunnen doorlopend langskomen voor een gesprek met verkeersdeskundigen. Ook geven vier infopanelen heel wat info met een overzichtsplan van de circulatiemaatregelen, de luchtkwaliteitskaart, een overzicht van de fietsstraten met de verkeersregels en de optimalisatie van de hoofdassen naar de stadskern. Verder staan er aanraakschermen in vrije opstelling in de zaal met een offline versie van de website sint-niklaas.be/wijkcirculatie. Om 20.00 uur en 20.45 uur vindt in de gemeenteraadszaal een globale toelichting plaats over de wijkcirculatie. Tot slot ligt er voor elke bezoeker een infobrochure klaar. 

Wie de infosessies niet kan bijwonen, kan de gratis infobrochure aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de website sint-niklaas.be/wijkcirculatie bezoeken. Ook in de betrokken straten zullen de verkeerswijzigen aangekondigd worden met infopanelen, vlagjes en straattekeningen. (mb)

 

Lees ook:

Zwijndrecht neemt maatregelen tegen sluipverkeer

ZWIJNDRECHT. Het gemeentebestuur van Zwijndrecht wil af van het sluipverkeer dat door lokale wegen naar de oprit van Linkeroever z’n weg baant. Volgens onderzoek moet minstens de helft van dat...

Vier nieuwe fietsstraten geopend

SINT-NIKLAAS. In Sint-Niklaas startte het nieuwe schooljaar met de opening van vier nieuwe fietsstraten. Dat zijn straten waar fietsers voorrang hebben op auto’s. Het gaat om de Westerstraat, het...