Vanaf maandag enkele richting in drie centrumstraten

SINT-NIKLAAS. Vanaf maandag 8 januari start Sint-Niklaas met de uitrol van het wijkcirculatieplan. In de eerste fase wordt enkele richting ingevoerd in de Sint-Jansstraat, Lodewijk De Meesterstraat en Lamstraat (van Lodewijk De Meesterstraat naar Azalealaan). Met het circulatieplan wil het stadsbestuur het doorgaand en sluipverkeer uit de stadswijken halen. Dat moet de wijken beter bereikbaar maken voor buurtbewoners en de verkeersveiligheid vergroten. 

Maandag start Sint-Niklaas met de uitrol van het wijkcirculatieplan. Met het ambitieuze plan wil de stad de wijken verkeersveiliger maken door doorgaand en sluipverkeer te weren. En minder verkeer betekent volgens de stad ook een gezondere leefwereld met minder lawaai en minder uitlaatgassen.

In eerste instantie mag het verkeer in drie centrumstraten maar in enkele richting meer rijden. Dat is het geval in de Sint-Jansstraat, in de richting van de Pastoor De Meerleerstraat. Heel wat bestuurders gebruiken de straat om het eenrichtingsstuk van de Driegaaienstraat te ontwijken en om gratis parking te zoeken. De stad denkt er aan om in deze buurt de pleinen opnieuw in te richten en gebundeld parkeren in te voeren.  In de Lodewijk De Meesterstraat mag het verkeer vanaf maandag enkel nog in de richting van de Lamstraat rijden. De nieuwe verkeerssituatie zal in de loop van de maand verduidelijkt worden met boombakken. Door hier enkele richting in te voeren, hoopt de stad op meer veiligheid in de schoolomgeving en dat het kruispunt aan de Hospitaalstraat wordt ontlast. Ook een deel van de Lamstraat, van de Lodewijk De Meesterstraat tot de Azalealaan, wordt enkele richting. Hier zal het verkeer enkel nog naar de Azalealaan mogen rijden. Het draaien van de rijrichting is hier nodig voor de goede ontsluiting van de ziekenwagens en de buslijnen.

In alle betrokken straten zullen straattekeningen en guirlandes met campagnevlagjes de nieuwe verkeerssituatie visueel zichtbaar maken. (mb)

 

Lees ook:

Zwijndrecht neemt maatregelen tegen sluipverkeer

ZWIJNDRECHT. Het gemeentebestuur van Zwijndrecht wil af van het sluipverkeer dat door lokale wegen naar de oprit van Linkeroever z’n weg baant. Volgens onderzoek moet minstens de helft van dat...

Vier nieuwe fietsstraten geopend

SINT-NIKLAAS. In Sint-Niklaas startte het nieuwe schooljaar met de opening van vier nieuwe fietsstraten. Dat zijn straten waar fietsers voorrang hebben op auto’s. Het gaat om de Westerstraat, het...