Zaterdag start Tournée Minérale in Waasland Shopping Center

SINT-NIKLAAS/BEVEREN. Aanstaande zaterdag, 20 januari, start een nieuwe editie van Tournée Minérale. Tussen 14 en 18 uur is er in het Waasland Shopping Center een startmoment waarbij geïnteresseerden zich kunnen inschrijven. Wie het engagement aangaat, krijgt een niet-alcoholisch drankje van The Mocktailclub aangeboden. De burgemeesters van Beveren, Hamme, Kruibeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene en Waasmunster roepen samen met Drugpunt, CGG Waas en Dender en Logo-Waasland vzw zoveel mogelijk mensen op om deel te nemen aan Tournée Minérale. 

Met meer dan 120 000 deelnemers was Tournee Minérale vorig jaar een groot succes. Geen wonder dat de De DrugLijn en de Stichting tegen Kanker opnieuw de handen in elkaar slaan voor een vervolg. Met een startmoment in het Waasland roepen de burgemeesters van Beveren, Hamme, Kruibeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene en Waasmunster roepen samen met Drugpunt, CGG Waas en Dender en Logo-Waasland vzw zoveel mogelijk mensen op om deel te nemen aan Tournée Minérale. 

Met Tournée Minérale willen De DrugLijn en de Stichting tegen Kanker mensen laten stilstaan bij het effect van alcohol op hun lichaam. Alcohol heeft, ook als je weinig drinkt, invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Door 28 dagen ‘nee’ te zeggen, krijgt het lichaam de tijd om te recuperen van verderfelijk alcoholgebruik. 

Op zaterdag 20 januari is er tussen 14 en 18 uur een startmoment in het Waasland Shopping Center, op de hoek Standaard Boekhandel - Vanden Borre. Geïnteresseerden kunnen er het engagement aangaan om een maand lang geen alcohol te dringen. Wie zich inschrijft, krijgt een niet-alcoholisch drankje van The Mocktailclub aangeboden.

info: tourneeminerale.be

 

Lees ook:

Wase burgemeesters klinken op Tournée Minérale

REGIO. Je kan er dezer dagen niet omheen: deze maand is alcohol taboe onder het motto Tournée Minérale. Wat tot hiertoe veelal een individuele beslissing was, is de druk om mee te doen nu veel...