Fietsende pendelaars naar de haven kunnen voortaan de fietsbus op

BEVEREN. Havenwerknemers die tussen de Rechter- en de Linkerscheldeoever pendelen met de fiets, kunnen vanaf 14 maart gebruik maken van de fietsbus. De bus brengt hen via de Tijsmans- en/of Liefkenshoektunnel van Beveren naar Antwerpen en omgekeerd. Het gaat in eerste instantie om een proefproject waar de bedrijven BASF, Lanxess, Katoen Natie, Evonik en het Havenbedrijf zijn ingestapt. Na evaluatie en eventuele bijsturing wordt de fietsbus vanaf 3 april opengesteld voor alle werknemers in de haven. 

De fietsbus is een gelede bus met een ingebouwde fietsenstalling voor maximaal 30 fietsen. Opstappen kan aan vier haltes, twee op de Rechterscheldeoever (Noorderlaan en Scheldelaan) en twee op de Linkerscheldeoever (Waaslandhaven-Noord en Tolplein).  De dienstverlening van de fietsbus begint elke ochtend om 4.45 uur. Tot 9.00 uur vertrekt er elk kwartier een bus. Hetzelfde aanbod herhaalt zich tussen 12.45 uur en 18.30 uur en tussen 20.45 uur en 23.00 uur. Buiten de spitsuren rijdt de fietsbus om het uur. 

Met de fietsbus hoopt de haven een groot deel van de ruim 4000 werknemers te overhalen om met de fiets naar het werk te komen. Het uitbaten van de fietsbus wordt geschat op 1,8 miljoen euro per jaar. (mb)

 

Lees ook:

Busstrook voor fietsbus en collectief havenvervoer

HAVEN. Dankzij een speciale busstrook zijn de files aan de Liefkenshoektunnel richting Rechteroever verleden tijd voor de fietsbus en het collectief havenvervoer zoals de I-BUS. De busstrook, die...