Busstrook voor fietsbus en collectief havenvervoer

HAVEN. Dankzij een speciale busstrook zijn de files aan de Liefkenshoektunnel richting Rechteroever verleden tijd voor de fietsbus en het collectief havenvervoer zoals de I-BUS. De busstrook, die gisteren maandag 25 juni in gebruik werd genomen, moet het traject van de fietsbus verder optimaliseren.  Dus fietsbus zelf wordt steeds populairder als duurzaam alternatief voor woon-werkverkeer. Sinds de start in april hebben al ruim 25.000 pendelaars er gebruik van gemaakt. 

"Mobiliteitsdruk blijft een issue in het havengebied. Dit is een van onze initiatieven om de mobiliteit in onze haven te verbeteren. Met de fietsbus willen we zo veel mogelijk werknemers ertoe aanzetten om hun auto vaker thuis te laten voor het woon-werkverkeer. Het initiatief is een duidelijk succes en we kijken dan ook voortdurend naar opportuniteiten om de service nog verder te optimaliseren.", aldus Tom Verlinden, mobiliteitsmanager van het Havenbedrijf Antwerpen. 

Door de verplaatsing van de fietsbushalte Tolplein wordt het traject van de fietsbus met 10 minuten ingekort. 

omleiding tijdens wegenwerken aan Waaslandhaven Noord

Tijdens het bouwverlof vindt een ingrijpende fasewissel plaats bij de herinrichtingswerken aan het op- en afrittencomplex aan Waaslandhaven-Noord (R2). Omdat deze werken impact hebben op het traject van de fietsbus, wordt de route hiervan tijdens deze periode tijdelijk aangepast, om te zorgen voor zo weinig mogelijk tijdverlies. De fietsbus kan hierdoor, net zoals ander collectief vervoer, een veel kortere en snellere route nemen. (mb)

info: defietsbus.be

 

Lees ook: