Scheldewijding en Doelse Feesten in teken van behoud van Doel en polder

DOEL. De Scheldewijding en de Doelse Feesten van 12 augustus staan volledig in het teken van het behoud van Doel en omliggende polder. Het onderwerp heeft te maken met het feit dat Vlaams minister Ben Weyts eind juni een plan bekend maakte waarin het definitief behoud van Doel een mogelijkheid is. Met deze editie van feesten wil de organisatie het potentieel van Doel en omliggende polders voor de ruime regio laten zien. 

De werkgroep Scheldewijding is ook blij dat het veer Lillo-Doel tijdens het weekend van de Scheldewijding wordt ingezet. Het veer vaart uit op 12, 13, 14 en 15 augustus tussen 10 en 18 uur. De werkgroep hoopt luidop dat het veer definitief kan terugkeren. 

programma 12 augustus

Vanaf 10 uur zijn er in het centrum van Doel een rommel- en brocantemarkt en een oude ambachtenmarkt in de Hooghuisstraat en aan de kerk. De Ridders van Pendragon slaan de tenten van hun Middeleeuws kamp op rechtover het klooster van Doel, waar ze demonstraties zwaardvechten zullen houden. Wie roofvogels aan het werk wil zien, kan op de Scheldedijk terecht. Verder zijn er ritten met huifkarren en Vlaamse boerenpaarden. 

Om 14 uur start aan de kerk een erfgoedverhalenwandeling langs het bouwkundig erfgoed van Doel. Rond hetzelfde uur worden oude zeilschepen verwacht. Om 15.30 uur begint de Scheldewijdingsmis in de kerk van Doel. Daarna gaat het in stoet naar de Schelde waar om 16.30 uur de Scheldewijding van start gaat. 

De hele middag zijn er optredens van onder meer Sjores Ambrassband, draaiorgel Bertje, Fanteyfare, folkgroep ‘les Cochons Sublimes’ en Aérokorda.  (mb)

 

Lees ook:

"Samenwerking met Zeebrugge is onvermijdelijk"

BEVEREN. De groei van de haven van Antwerpen botst op haar grenzen. Dat zegt actiegroep Doel 2020. Mede dankzij de toename van containertrafiek tot 11 miljoen ton loste de haven van Antwerpen de...

Rel omdat Doel geen halte voor de waterbus krijgt

BEVEREN/DOEL. De activiteiten van de waterbus worden uitgebreid naar het noordelijke deel van de haven. Dat is geen overbodige luxe, gezien de vele verkeersproblemen in de regio. Dat Doel niet is...