Veerdienst Lillo-Doel tijdelijk terug

DOEL. Van zondag 12 tot en met woensdag 15 augustus zal de veerdienst tussen Lillo en Doel opnieuw uitvaren. Directe aanleiding om het veer terug te activeren is het feestweekend met de Scheldewijding en de Doelse Feesten.

"Deze veerdienst betekent een absolute meerwaarde voor dit evenement, dat ondertussen een gevestigde waarde is. Het is sowieso niet evident om de Linkerschelde-oever te ontsluiten voor mensen van de rechteroever. Velen onder hen haken af in het vooruitzicht van een rondje om via Kennedy- of Liefkenshoektunnel. Door het tijdelijk terug uitvaren van de veerdienst hoeft dat nu dus helemaal niet meer. Linker- en rechteroever liggen nu op amper enkele minuten varen van elkaar af.", aldus Dominique Tielens, schepen van toerisme. 

De veerdienst zal elke dag uitvaren van zondag 12 augustus tot en met woensdag 15 augustus. De dienstregeling ziet er als volgt uit:

  • Vertrek steiger Lillo: 10 uur, 11 uur, 12.30 uur, 13.30 uur, 14.30 uur, 15.30 uur, 16.30 uur en 17.30 uur
  • Vertrek steiger Doel: 10.30 uur, 11.30 uur, 13 uur, 14 uur, 15 uur, 16 uur, 17 uur en een laatste afvaart om 18 uur.

Aan boord van het veer ‘Schelde’ is telkens plaats voor maximum 200 passagiers. Het veer is toegankelijk voor voetgangers, fietsers en begeleide rolstoelgebruikers. "We hopen dan ook dat dit engagement van de Vlaamse overheidsrederij VLOOT een extra boost geeft aan de geplande festiviteiten, die traditioneel op heel wat interesse kan rekenen", nog aldus Tielens. (mb)

 

Lees ook:

Rel omdat Doel geen halte voor de waterbus krijgt

BEVEREN/DOEL. De activiteiten van de waterbus worden uitgebreid naar het noordelijke deel van de haven. Dat is geen overbodige luxe, gezien de vele verkeersproblemen in de regio. Dat Doel niet is...

Historisch graf verdwenen ondanks belofte

DOEL. Op het kerkhof van Doel is het historisch graf van oud-strijder Theofiel Jozef De Munck geruimd. Het graf werd geruimd ondanks verklaringen van burgemeester Marc Van de Vijver op de...