Bouw nieuwe gevechtszaal aan De Witte Molen gestart

SINT-NIKLAAS.  Gisteren, dinsdag 11 september, zijn de werken gestart voor de bouw van een vechtsportzaal aan het sportcomplex De Witte Molen. Die moet de huidige, te kleine judozalen vervangen. De nieuwe zaal is 350 m² groot, waarvan 264 m² die kan opgesplitst worden in twee gelijke dojo’s. De rest is voor ondere andere berging, technische lokalen en een zone voor toeschouwers. De nieuwe zaal zal een deel van de parking inpalmen, die nadien wordt heringericht. De bestaande kleedkamers worden hergebruikt. 

De werken zullen ruim 780 634 euro kosten. Hiervoor krijgt de stad een eenmalige investeringssubsidie bovenlokale sportinfrastructuur van 160.123 euro. De zaal moet tegen eind juni 2019 klaar zijn. 

gevechtkunst in Sint-Niklaas

In Sint-Niklaas telt een 20-tal clubs rond Oosterse krijgskunsten als judo, karate en taekwondo. Samen tellen deze clubs ruim 1.000 leden, waaronder bijna 600 jongeren. Sporthal De Witte Molen is het drukst bezette centrum. Zij vangt wekelijks meer dan de helft van alle Sint-Niklase vechtsportliefhebbers op. De Sint-Niklase Judoclub is de oudste club uit deze sector. (mb)

 

Lees ook:

Verrebroek plant een geboortebos

VERREBROEK. Kinderen uit Verrebroek, geboren in 2015, 2016 en 2017 krijgen een geboorteboom in een nieuw aan te planten geboortebos. Het geboortebos wordt zondag 28 januari aangeplant in de omgeving van...

Sporthal Carenna is aan vernieuwing toe

VERREBROEK. Sporthal Carenna, in een vorig leven nog de parel van Verrebroek genoemd, is aan  vernieuwing toe. Dat vindt OCMW-raadslid Kitty Schelf (Open VLD).  "De sporthal wordt ook verhuurd voor...