3.043 kinderen en jongeren geven mening in onderzoek ‘Baas in Sint-Niklaas’

SINT-NIKLAAS. De stad Sint-Niklaas wil met het project ‘Baas in Sint-Niklaas’ kinderen en jongeren betrekken bij het beleid. Van februari tot en met de zomervakantie ging de stad op zoek naar wat kinderen en jongeren belangrijk vinden aan het leven in Sint-Niklaas. Maar liefst 3.043 kinderen en jongeren gaven hun mening. 

Daaruit blijkt dat kinderen en jongeren meer groen, meer speelplekken en betere voetbalvelden dicht bij huis willen. Op vlak van verkeer vinden jongeren dat er teveel auto’s en files zijn in het centrum van de stad. Daarnaast zijn er te weinig bussen. Ondanks het ruime aanbod aan evenementen vinden kinderen en jongeren dat er te weinig evenementen zijn voor tieners en jongeren. "Villa Pace is leuk maar meer iets voor mijn ouders", klikt het.  Het Sinbad wordt als saai ervaren. De wens voor een nieuw of vernieuwd zwembad met glijbanen en springplank kwam dan ook vaak terug. Tot slot vinden kinderen en jongeren dat er teveel discriminatie, onverdraagzaamheid en racisme is. 

In een tweede van het onderzoek werden 29 inspraakmomenten met in totaal 477 kinderen gehouden. Alle voorstellen zullen worden voorgelegd aan de politici.  (mb)

 

Lees ook:

Kinderen en jongeren baas in Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Sint-Niklaas heeft de aftrap gegeven voor de campagne ‘Baas in Sint-Niklaas’. Met die campagne gaat de stad op zoek naar de mening van kinderen en jongeren over het leven in de stad....