De Gemeenschap opent nieuw jeugdhuis

SINT-NIKLAAS. VZW De Gemeenschap schrijft zaterdag een stuk geschiedenis in Sint-Niklaas. Dan opent de vereniging het eerste officieel erkende allochtone jeugdhuis van Sint-Niklaas. Met steun van de stad kon de vzw het voormalig fortisgebouw aan de Mercatorstraat 24 aankopen en ombouwen tot jeugdhuis. Het jeugdhuis opent op zaterdag 13 oktober plechtig de deuren met van 13 tot 17 uur allerlei activiteiten. 

Het nieuwe jeugdhuis wil jongeren de kans geven om het creatieve dromen waar te maken. "Als jongerencoördinator ga ik na wat de vraag is en proberen wij daar als jeugdhuis een antwoord op te bieden. Wij hebben een jongerencommissie opgericht waarbij jongeren van de nieuwe generatie (13 tot en met 18 jaar) in zetelen. Zij hebben een adviserende als leidinggevende rol. Met hun steun zorgen wij ervoor dat wij up tot date blijven bij de laatste nieuwste trends en noden.", vertelt Hamza Ouchan. "Als eerst erkend jeugdhuis waarvan de jongeren een migratieachtergrond hebben in Sint-Niklaas kunnen we met trots zeggen dat wij verschillende mijlpalen hebben behaald. Samen met onze stad en de verschillende partners zullen wij ons dagelijks blijven inzetten om een verschil te maken in het leven van de verschillende jongeren." VZW De Gemeenschap zet zich al jaren met succes actief in voor jongeren met een allochtone achtergrond.  (mb)

 

Lees ook:

Recyclageparken MIWA voortaan uur langer open

SINT-NIKLAAS. De recyclageparken van afvalintercommunale MIWA in Sint-Niklaas, Nieuwkerken-Waas, Sint-Gillis-Waas, Stekene, Temse en Waasmunster gaan voortaan op zaterdag een uur vroeger open. Dat...

Na de examens komt de terrasjesweek

SINAAI. De studenten zitten nu nog in de examens maar de stress die daarmee gepaard gaat, kunnen ze van 26 tot 30 juni wegspoelen tijdens de 'Terrasjesweek' van jeugdhuis Troelant in Sinaai.

Voetbalkoorts heerst in jeugdhuis Troelant

SINAAI. Dat onze nationale voetbalploeg populair is, is een open deur intrappen. In jeugdhuis Troelant heerst de komende weken voetbalkoorts waaraan moeilijk te ontsnappen valt. De wedstrijden van...