Koninklijke Fanfare Leopold- en Albertisten is eeuw jong

KIELDRECHT. De Koninklijke Fanfare Leopold- en Albertisten, ook bekend als ‘de Pollekes’, viert dit jaar de honderdste verjaardag. Hoogtepunt van de viering wordt het feestweekend van vrijdag 16 tot en met zondag 18 augustus. Daarbij zal ongetwijfeld het jubileumbier ‘Blond Polleke’ rijkelijk vloeien. 

Het feestweekend start vrijdagavond met een Diner Dansant in Feestzaal Sint-Michiel, vanaf 20 uur gevolgd door een optreden van Rudy Hammond @ Blue Ladies. Op het menu van het diner staat stoofvlees of vol-au-vent à volonté met friet en garnituur en een dessert. Er is keuze uit drie ‘eetslots’: 18 tot 19 uur, 19 tot 20 uur of 20 tot 21 uur. Deelnemen kan aan 18 euro per persoon (of 10 euro voor kinderen -12 jaar).  Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via gsm 0473/539194. 

Pollekes Muziekfestival

Op zaterdag 17 en 18 augustus is er in OC Ermenrike, Tuinwijkstraat 66 te Kieldrecht het Pollekes Muziekfestival, met gratis toegang. Daarbij staan volgende groepen op het programma:

zaterdag 17 augustus:
14u30: Fanfare De Scheldezonen Nieuw-Namen o.l.v. Frans van Gorsel
15u45: Blaaskapel De Essener Musikanten  Essen o.l.v. Alex Rommers
17u00: Brassband St.-Cecilia Steendorp o.l.v. Ward De Ketelaere
19u00: Big Band Waesiana o.l.v. Steven De Loose
21u00: Koiv & De Konijntjes

zondag 18 augustus:
14u30: Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Kieldrecht o.l.v. Frans Lauwers
15u45: Mercator Brass Band Kruibeke o.l.v. Johan De Win
17u00: Ambrass Belgium 

(mb)

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT/BURCHT. In het AC werd de Koninklijke Fanfare Eendracht door het gemeentebestuur ontvangen naar aanleiding van het 150-jarig bestaan. Burgemeester Willy Minnebo was er de gastheer en...

Dirigent Jan Rypens die momenteel een belangrijke rol speelt in de Fanfare en de brass band Burgipja BURCHT. Na een plechtige jubileummis met een concert in de Sint-Martinuskerk, werd het...