6de leerjaar van Sint-Lodewijk Beveren is Meest Mediawijze Klas

BEVEREN. Het zesde leerjaar van de gemeentelijke vrije basisschool Sint-Lodewijk in Beveren mag zich een jaar lang de ‘Meest mediawijze klas van Vlaanderen’ noemen.  De leerlingen wonnen de Nieuwsquiz georganiseerd door Nieuws in de Klas. 

In totaal namen tussen januari en mei 250 klassen deel aan de Nieuwsquiz. Om de finale te bereiken moesten de klassen telkens 10 actuavragen juist beantwoorden. De finale werd gespeeld met 12 klassen. Op de finale van vorige vrijdag wisten de leerlingen van het zesde leerjaar van GVBS Sint Lodewijk uit Beveren juiste antwoorden te formuleren op vragen als "Hoe heet de terreurorganisatie in Palestina", "Van welk land dat deelnam aan het Eurovisiesongfestival testte een bandlid positief op corona" tot "Hoeveel geld verdienen youtubers per duizend kliks?". De klas behaalde een monsterscore van 20 op 20. "Voor de finale hebben de klassen 2 weken lang heel enthousiast het nieuws gevolgd", zegt Veerle Marckx van Nieuws in de Klas. "De winnende klas keek elke dag naar Karrewiet, nieuwsuitzendingen en ze lazen de krant. Het is bovendien bewonderenswaardig hoeveel de leerlingen over mediawijsheid wisten, want die vragen konden ze niet voorbereiden. Echt een verdiende winnaar dus!"

Minister van Media Benjamin Dalle overhandigde de prijs: een pakket mediawijze boeken, een boekenbon voor de schoolbibliotheek en leuke gadgets voor de leerlingen. "Kinderen zijn al op jonge leeftijd actief op smartphones en sociale media. Belangrijk dus om hen van meet af aan mee te trekken in het verhaal van mediawijsheid. Met de Nieuwsquiz leren ze op een creatieve en speelse manier met mediawijsheid en actualiteit om te gaan. Duidelijk is alvast dat kinderen heel erg op de hoogte zijn van wat er reilt en zeilt in de wereld.", aldus minister Dalle. 

De tweede plaats ging naar het 6e leerjaar van De Vlieger uit Heffen. Het zesde leerjaar van basisschool De Zandkorrel in Hechtel-Eksel behaalde de derde plaats. (mb)

 

Lees ook:

VBS Sint-Lodewijk brengt musical 'Magrasda'

De leerlingen van VBS Sint-Lodewijk ontwierpen zelf de affiche voor de musical.BEVEREN. In plaats van een traditioneel schoolfeest brengt Broederschool Sint-Lodewijk uit Beveren een heuse musical....