Provincie steunt middenstand

REGIO. De provincie Oost-Vlaanderen trekt ruim 113 duizend euro uit om project te steunen van  14 lokale besturen en 9 detailhandels-, middenstands- en horecaverenigingen.  Het gaat om projecten die de lokale detailhandel en horeca moeten ondersteunen door mensen aan te moedigen om lokaal te kopen. Daarmee willen de lokale besturen ook de leegstand aanpakken. 

In onze regio gaat het om projecten als de muziekkroegentocht in Sint-Niklaas (8000 euro), Webwijzer ondernemen in Waasmunster (9350 euro), de Lokerse modewandeling (3961,75 euro), en de Kerkstraat Leeft! In Lokeren (4800 euro). 

"Voor steden en gemeenten blijft de uitdaging om steeds opnieuw een doelgericht eigentijds detailhandelsbeleid te voeren. Dit om de handelskernen aangenaam, aantrekkelijk en leefbaar te houden, maar ook om de lokale handelszaken offline en online zichtbaarheid te geven.", aldus gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Middenstand. 

 

Lees ook:

Subsidies voor renovatie schoolgebouwen

LOKEREN/SINT-NIKLAAS/TEMSE. De Vlaamse regering trekt opnieuw geld uit voor de renovatie of uitbreiding van schoolgebouwen. In totaal is er 7,6 miljoen euro voorzien voor de provincie...

Subsidies voor nieuwbouw Scouting De Olmen

SINT-NIKLAAS. VZW scouting De Olmen krijgt een extra subsidie van 70.000 euro van Toerisme Vlaanderen voor de nieuwbouw voor het jeugdverblijf De Wombat. Het geld komt bovenop de eerder toegekende...