Eunice laat Waasland beschadigd achter

REGIO. Storm Eunice heeft vrijdagavond lelijk huis gehouden in het Waasland. Vrijdagavond kreeg de Hulpverleningszone Waasland meer dan 1100 oproepen binnen. De hulpverleners werkten zelfs ‘s nachts door om de dringendste gevallen te behandelen. 

Tijdens het weekend kwamen er nog meer dan 600 oproepen bij zodat de hulpverleningszone in totaal meer dan 1700 oproepen moet verwerken. Zondagmiddag waren al meer dan 1300 oproepen verwerkt maar toch zullen de brandweermannen nog enkele dagen werk hebben om alle vragen om hulp te behandelen. 

Wie schade heeft gemeld en de schade zelf heeft verholpen, kan de interventie afmelden via het nummer 1722 of via de website hvz-waasland.be, naargelang waar de vraag tot hulp werd gemeld. 

De meest dringende oproepen (zoals daken, bomen op de openbare weg of stormschade) die een gevaar vormen voor de publieke veiligheid, krijgen voorrang. Stormschade melden kan nog steeds via het e-loket op hvz-waasland.be of via het nummer en e-loket van 1722. (mb)

 

Lees ook:

Woonzorgcentrum De Spoele viert tiende verjaardag

SINT-NIKLAAS. Woonzorgcentrum De Spoele in de Lamstraat viert zondag haar tiende verjaardag met een buurtfeest voor bewoners, familieleden, medewerkers en vrienden. Ook buurtbewoners zijn er welkom...

Enquête over milieu en verkeer

REGIO. Nog tot met 15 juni kan je deelnemen aan een bevraging van de Vervoerregio Waasland over de samenhang tussen milieu en de manier waarop we ons verkeer organiseren. Concreet polst de bevraging naar de...