KMO-zone Suikersite in Moerbeke feestelijk geopend

MOERBEKE.  Op de plaats waar ooit de bekende Suikerfabriek in Moerbeke stond, is gisteravond een nieuw, duurzaam bedrijventerrein van 4,5 ha geopend.  De opening werd bijgewoond door bedrijfleiders en buurtbewoners. 

Gisteravond, donderdag 4 juli 2024, opende Interwaas in de Terweststraat de KMO-zone Suikersite op de plaats waar ooit de bekende Suikerfabriek stond, zeg maar de economische motor van de regio. De Suikerfabriek sloot in 2007 definitief de deuren en heeft nu dus plaats gemaakt voor een duurzaam bedrijventerrein van 4,5 ha. Door groen en water collectief aan te pakken, kon Interwaas de beschikbare optimaal benutten en integreren in de omgeving. Ook bij de toekenning van de kavels ging Interwaas selectief te werk. Zo kregen lokale bedrijven voorrang en duurzaam ondernemerschap kreeg extra punten in het selectieproces. 

Verwacht wordt dat het bedrijventerrein de lokale economie zal versterken en voor extra jobs zal zorgen. Jurgen Bauwens, voorzitter van Interwaas, kaartte tijdens de opening het tekort aan bedrijventerreinen aan in het Waasland. "Behalve de Suikersite ontwikkelt Interwaas momenteel nog kmo-zone Heidebaan Noord in Sint-Niklaas. Maar dan zitten we door onze voorraad. We zijn niet meer in staat een antwoord te bieden aan de vraag naar ruimte om te ondernemen die we vaak binnen krijgen. En die vraag is groot in de nabijheid van grote economische troef de Waaslandhaven. Deze problematiek is opgenomen in ons ‘Waas memorandum 2024’ dat aan de nieuw verkozen Wase parlementsleden, partijvoorzitters, regeringsonderhandelaars en de nieuwe Vlaamse en federale regering wordt voorgelegd.", aldus Bauwens. (mb, foto: het knippen van het lint als symbolische opening door burgemeester Stijn De Schepper, voorzitter Jurgen Bauwens en manager ruimte  Petra De Mey van Interwaas, © Interwaas)

© Interwaas

 

Lees ook:

STEKENE. Het gemeentebestuur van Stekene gaat een KMO-grond in de ambachtelijke zone Kleine Akker verkopen via een openbare verkoop. 

MOERBEKE. Skaters en jongeren uit Moerbeke zijn al lang vragende partij voor een plaats waar ze kunnen skaten en ontmoeten. Voor hen is er goed nieuws. De gemeente Moerbeke had al 100.000 euro...

SINT-GILLIS-WAAS. Het schepencollege heeft een ongunstig advies gegeven voor de bouw van een grootschalige windturbine op het bedrijventerrein Kluizenmeersen door het bedrijf Pierret Expertise. Het...

MOERBEKE. Op maandag 2 mei 2016 opent de tijdelijke tentoonstelling over het inrichtingsvoorstel van de suikerfabrieksite en het spoorwegterrein in Moerbeke.