Meer openbaar vervoer in het Waasland vanaf 24 december

WAASLAND. Het Waasland krijgt er vanaf 24 december 2006 nieuwe belbussen, nieuwe buslijnen en extra busritten bij. De Lijn wil hiermee de bewoners van de Wase gemeenten beter en meer openbaar vervoer bieden.

 

Twee nieuwe buslijnen zullen Melsele en Kallo verbinden met het centrum van Beveren. Dit zijn de lijnen 8 Kerkhof - Station - Markt - Melsele en 88 Kerkhof - Station - Markt - Kallo. Deze lijnen rijden op weekdagen, op zaterdag en op zondagnamiddag om het uur. Op zondagvoormiddag rijden de centrumlijnen om de twee uur. Buslijnen 8 en 88 rijden afwisselend. Zo is er op het gemeenschappelijk traject Kerkhof - Station - Markt om het half uur een bus op weekdagen, zaterdag en zondagnamiddag. Op zondagvoormiddag is dit om het uur.

 

De Lijn zorgt voor twee nieuwe belbusgebieden. In deze gebieden kunnen de inwoners aan tal van belbushaltes op de belbus stappen.  Eén belbus rijdt in het het gebied Beveren - Kruibeke - Temse. De andere belbus bedient de gemeenten Stekene, Sint-Gillis-Waas en Moerbeke. Om een rit te maken met deze belbus moeten de bewoners een rit reserveren op het belbusnummer 09/210 94 94.

 

De belbus Sinaai-Lokeren verandert in belbus Lokeren-Waasmunster. De Lijn breidt het bestaande gebied uit naar Waasmunster en het zuidelijk deel van Lokeren. Alle bestaande haltes blijven bestaan. De Lijn zet hiervoor een extra voertuig in, zo zullen er 2 belbussen rijden in het belbusgebied.

 

Vanaf 24 december is er op weekdagen en zaterdagnamiddag op het hele traject tussen Lokeren, Waasmunster en Sint-Niklaas van lijn 81/82 om het uur een bus. Tussen Waasmunster en Sint-Niklaas is er ook op zaterdagvoormiddag en op zondag om het uur een bus. Tussen Lokeren en Waasmunster is dit om de twee uur.

De meeste ritten van lijn 83 Doel - Kieldrecht - Kallo - Beveren - Antwerpen LO worden verlegd naar lijn 84 Doel - Kieldrecht - Vrasene - Beveren - Antwerpen LO. Zo zijn er meer ritten tussen Vrasene en Beveren. De ritten tussen Kallo en Beveren worden vervangen door centrumlijn 88. De reisweg van lijnen 84 en 85 wijzigt tussen Vrasene en Beveren. Zo is er tijdens weekdagen vanaf Vijfstraten om de 15 minuten een bus en tijdens de spitsuren om de 5 minuten.

 

nieuwe lijnnummers


Volgende lijnen worden verbonden met andere buslijnen en veranderen daarom van lijnnummer:
- Lijn 60/61 Lokeren - Waasmunster - Sint-Niklaas wordt lijn 81-82 Lokeren-Waasmunster-Sint-Niklaas-Westakkers/Haasdonk - Antwerpen LO.
- Lijn 21/22 vanuit Meerdonk en Hulst worden verbonden met de lijnen met de nummers 71, 76 en 77 (Sint-Niklaas - Lokeren). De nummers 71, 76 en 77 verdwijnen.
- Bussen met de nieuwe lijnnummers 27 en 28 zorgen voor een rechtstreekse verbinding tussen Meerdonk/Hulst, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Puivelde, Sinaai, Eksaarde en Lokeren
- Lijn 79 Lokeren - Moerbeke - Zelzate wordt lijn 49 Lokeren - Moerbeke - Zelzate.


Om haar reizigers goed te informeren, gaat De Lijn in samenwerking met de betrokken gemeentes een uitgebreide communicatiecampagne voeren. Alle inwoners van Beveren, Kruibeke, Temse (oostelijk deel), Stekene, Sint-Gillis-Waas, Moerbeke, Lokeren en Waasmunster hebben informatie in de bus gekregen. Daarnaast zorgt De Lijn voor promotiemateriaal in winkels en horecazaken. Reizigers kunnen voor meer informatie over het nieuwe aanbod steeds terecht op delijn.be of bij De LijnInfo op het nummer 070 220 200.  (mb)

 

 

Lees ook:

STEKENE. Op 24 december werd de belbus in het Waasland geïntroduceerd. In Stekene vindt het gemeentebestuur de tijd rijp om deze dienst te evalueren. De opmerkingen en eventuele suggesties van...