September wordt 'Maand van het Platteland'

ImageWAASLAND. Om iedereen met het dynamisch platteland te laten kennismaken, heeft Vlaams minister-president Kris Peeters september 2008 uitgeroepen tot de 'Maand van het Platteland'. Het is de bedoeling om tijdens deze 'Maand van het Platteland' heel wat plattelandsactiviteiten te organiseren en zo te tonen dat het Vlaamse platteland leeft en bruist.

 

De Vlaamse overheid en de Vereniging van de Vlaamse Provincies vzw moedigen verenigingen, overheden en particulieren aan om hun activiteiten, die kaderen in de ‘Maand van het Platteland’ in de kijker te plaatsen. Wie een activiteit organiseert, kan zijn activiteit kenbaar maken via de website maandvanhetplatteland.be, onder het menu 'zelf een activiteit aanbieden' en dit uiterlijk tot 30 april 2008. Indien passend, worden deze activiteiten op de website geplaatst en gebundeld in een catalogus die het publiek wegwijs maakt doorheen de plattelandsactiviteiten van de vijf Vlaamse provincies in september 2008. De brochure is vanaf juli 2008 beschikbaar in heel wat openbare gebouwen.

 

Plattelandsondernemer 2008 gezocht


In de Maand van het Platteland wordt ook de laureaat 'Plattelandsondernemer 2008' bekend gemaakt. Hiermee willen de Vlaamse overheid en de Vlaamse provincies de private en economische sector betrekken bij plattelandsontwikkeling. Ondernemers die zich inzetten voor een vitale en kwalitatieve plattelandseconomie krijgen zo een duwtje in de rug. Ze moeten gewoon hun idee of project kenbaar maken.

 

Wie  een dynamische ondernemer is en via een vernieuwend project wil bijdragen aan een vitale en kwalitatieve plattelandseconomie, kan een inschrijvingsformulier aanvragen bij VLM. De jury bestaat uit Ilse Van Havere (ondernemer), Jan Boulogne (UNIZO), Kurt De Wispelaere (SYNTRA) en Paul Van der Sluys (Vlaamse overheid).

De jury selecteert tien kandidaten die voor bekroning in aanmerking komen. Die ondernemers wordt verzocht een open dag te houden in de eerste helft van september. De jury zal in die periode de tien kandidaten beoordelen. Het laatste weekend van september maakt ze de vijf winnaars bekend.


Het totale prijzenpakket heeft een waarde van meer dan 4000 euro:
- een cheque ter waarde van 2500 euro aangeboden door KBC
- een UNIZO- starterspas met meer dan 1000 euro aan voordelen
- een cadeaucheque plattelandstoerisme ter waarde van 150 euro
- vijf opleidingscheques van Syntra ter waarde van 75 euro
- vijf boekenpakketten ter waarde van 93,95 euro aangeboden door Davidsfonds Uitgeverij


Info: Séverine Baert, Vlaamse Landmaatschappij,Gulden-Vlieslaan 72, 1060 Brussel, 02.543.69.86.
(Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

De Maand van het Platteland wil meer aandacht voor de schoonheid van onze dorpen.WAASLAND. Begin juli stelde Kris Peeters, Vlaams minister bevoegd voor plattelandsbeleid, de programmabrochure en de...

WAASLAND. De Waaslanders die zich op het vlak van de kunst begeven kunnen in het kader van de 'Maand van het Platteland', september 2008, deelnemen aan de wedstrijd...