Promotie Harmonie Tielrode te zien en te horen op CD-rom

TIELRODE. Dat de Koninklijke Harmonie St-Cecilia Tielrode promoveerde naar de eerste afdeling hebben we reeds gemeld. Ze deden dat met grootste onderscheiding. Al 25 jaar stonden ze in de tweede afdeling.

 

We kwamen nu te weten dat de harmonie als verplicht werk A Klezmer Karnaval van Philip Sparke speelde en als keuzewerk Antares van Richard Saucedo. De jury kende 90.5 % toe en wees vooral de promotie toe aan de snelheid en juistheid van het verplicht werk.

 

Uiteraard werd dit op dinsdag 29 april, na een korte repetitie uitbundig gevierd met een verdiende receptie. Er werd ook een film van het optreden gemaakt die te verkrijgen is op cd-rom aan de kostprijs van 5 euro. Hij is te verkrijgen bij Carlos Brys.

 

De Tielroodse schepen Hugo Maes was ook bijzonder fier: "Opmerkelijk is het dat qua bezetting,de meeste korpsen groter in getal waren, wat meteen bewees dat er kwaliteit achter de 'muziekpupiter' bij Tielrode zat, maar vooral dat er hard gewerkt is met het gekende gevolg." (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

TIELRODE. De Harmonie St.-Cecilia Tielrode moest zich vorig weekend tonen en muzikaal presenteren op het provinciaal tornooi 2008 te Berlare met het doel zich te bevestigen en de daarmee gepaard...