Uitgebreid tweedaags programma op 5de Zwijndrechtse Ballonmeeting

Image
dit is de blikvanger: de Smurfzeppelin
ZWIJNDRECHT. Het gemeentebestuur heeft uit de samenwerking met ballonvaarder Mark Verhelst reeds bijzonder veel successen geput bij de viering van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. De ballonmeeting is al aan de 5de uitgave toe en burgemeester willy Minnebo kan niet anders zeggen dan dat de meeting nog steeds in crescendo gaat. Ook nu weer op zaterdag 5 en zondag 6 juli zal er gefeest worden rond het opstijgen van de meer dan 20 ballons.

 

Wie het programma bekijkt ziet dat er heel wat te doen en te beleven is. Belangrijk is wel dat er dit jaar optredens zijn uit eigen gemeente. Vanaf 15u kan men terecht op het terrein naast de E17. Hét gebeuren voor zaterdag is zeker de aanwezigheid van een zeppelin. En niet zomaar een zeppelin maar de echte onvervalste Smurfzeppelin die momenteel op een Europese toer is n.a.v; 50 jaar Smurfen.


Is het geen grote eer om Zwijndrecht zomaar te plaatsen tussen de grote Europese steden als Warschau in Polen waar de zeppelin vorige week was en dan daarvoor in Budapest,Bilbao of Milaan.

Image
Marc Steyaert is piloot van de zeppelin en samen met zijn compagnon Koen Audenaert de enge in België die het brevet bezit van zeppelinpiloot.
Hierbij moet nauwelijks nog worden gezegd wat een stunt Mark Verhelst heeft kunnen verwezenlijken om de Smurfzeppelin naar Zwijndrecht te halen. Ook al zat dat niet in de planning van Marc Steyaert en Koen Audenaert, de twee enige Belgen die met een zeppelin mogen vliegen. Het is een ding dat groter is dan een Airbus 320 want die is maar 38 meter en de zeppelin is er 41 m. Hij is ook bestuurbaar met een roer dat maar liefst 17 m hoog is. Er is nog veel weetjes over te melden maar dat zal ter plekke worden verteld door Flor Van de Velde (medewerker van Waaskrant.be), die als commentator de hele ballonmeeting bewerkt.

 

Ook de Darth Vaderballon  die werd gemaakt naar de bekende film 'Star wars'. Deze ballon is een angstaanjagende helm die vorig jaar enkel maar kon worden rechtgezet. De aanwezigen praten er nu nog steeds over. Echt immens deze 26 meter hoge en 21 meter brede ballon.


Ook de special shapes (speciale vormen) zullen de aandacht weer trekken met o.a. de appelsien, het konijn en de pauw. Een schitterende ballon is ook de replica van de eerste ballon ooit, de Montgolfier uit 1783.

 

Bij de attracties zijn ook de mannen van Highlandgames weer van de partij. Gelukkig maar want vorig jaar was dat een grandioos spektakel. Ze brengen de Schotse spelen weer tot leven en iedereen kan meedoen aan het paalwerpen, steenwerpen, hoogwerpen, verwerpen, hamerslingeren, koffertjes dragen en het touwtrekken. Maar dan alles op 'Schotse Highlanwijze'.

 

Image
De organisatoren van de 5de ballonmeeting te Zwijndrecht: vlnr schepen ann Van Damme, burgemeester Willy Minnebo, gemeentelijk realisator Luc De Meyer en ballonvaarder Mark Verhelst.

 

En wat een idee van de organisatoren om op deze reuze-ballonmeeting ook de Beverse reuzen te laten rondstappen op zondagnamiddag.


Tenslotte moet ook de candelight worden genoteerd met stip. Die vindt plaats nadat de piloten zaterdagavond terug zijn gekeerd van hun landingsplaats, wat rond 23u wordt verwacht. Dan komen de feeëriek verlichte ballons op het terrein. Wat een romantiek is dat toch elk jaar. Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan wordt daarna ook nog een vuurwerk afgestoken van ongeveer een half uur. Een dikke aanrader is dat!


Zaterdag en zondag leiden de wegen naar Westpoort aan het terrein vlakbij de E17 en met heel wat parkeergelegenheid op de terreinen van Carrefour. (rd)

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT. De kans is zeer groot dat er dan toch nog een ballonmeeting komt in Zwijndrecht in 2009. De gemeente die het vijf jaar lang als een visitekaartje kon gebruiken, heeft wel vrij...

Team Madness gaf ook aan de kleinste bezoekers mogelijkheden om deel te nemen. Hier wordt het boomstam(metje)werpen aangeleerd.ZWIJNDRECHT. Een ballonmeeting organiseren houdt altijd risico’s...

Dit is de Smurf die in zowat gans Europa de show zal stelen. De letters TVP 1 verwijzen naar de Poolse Televisie want een week voordien was de smurfzeppelin in Warschau.ZWIJNDRECHT. De 5de editie...