Burgemeester Denert en zijn trouwe ploeg betogen voor de 300ste keer

Image
Burgemeester Denert tussen zijn trouwe medebetogers.
KRUIBEKE. Wie echt iets wil beleven dat uniek is in ons land komt vanavond (dinsdag 7 oktober) tegen 18 uur naar het gemeentehuis van Kruibeke en stapt mee in een optocht naar de Scheldelei. Dat is een gebeuren dat nu al voor de 300ste keer op een dinsdagavond wordt georganiseerd om aldus het ongenoegen te uiten over de aanleg van de potpolder.

 

Op kop stapt telkens burgemeester Denert die nog altijd geen geloof heeft in de de waarde van de potpolder die Kruibeke, Bazel en Rupelmonde heeft omgewoeld langs de kant van de Schelde. De optocht heeft nog steeds de status van betoging.

 

Image
De betoging heeft al een ruime geschiedenis geschreven. Dit was een optocht in mei 2005.
 

 

De eerste betoging vond plaats op dinsdag 14 januari 2003. En dat onafgebroken tot op de dinsdag van heden. Aan de Scheldelei is er dan steeds wat te beleven en een hapje en drankje is nooit ver af. Antoine Denert nodigt nu iedereen uit om mee te stappen. (rolf duchamps)

 

Lees ook:

De optocht in de Langestraat met vooraan de reddingsband die om een stormstuw vraagt.KRUIBEKE. Dinsdagavond werd voor de 300ste keer betoogd tegen de aanleg van het overstromingsgebied...

KRUIBEKE. De tegenstanders van het Gecontroleerd Overstromingsgebied Kruibeke-Bazel-Rupelmonde of gewoon de potpolder, hebben voor de 125ste keer betoogd tegen de aanleg van dat gebied in de...